Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Προσοχή στις φωτογραφίες που ανεβάζετε στο facebook! Δείτε το site που τις κλέβει και τις αναδημοσιεύει εν αγνοία μας!

Ίσως να μην φαίνεται στα «ψιλά γράμματα» των όρων του facebook, ίσως και να το χουν προβλέψει, ωστόσο, οι φωτογραφίες και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία που κοινοποιείτε στην διαδικτυακή αυτή πλατφόρμα θέλει μεγαλύτερη προσοχή και σκέψη.

Σύμφωνα με δημοσιέυματα που κυκλοφορούνστο διαδίκτυο το σάιτ «Ratemash.com» «έκλεψε» φωτογραφίες 150.000 μαθητριών και φοιτητριών προκειμένου να ψηφίσουν οι χρήστες του πόσο «καυτές» είναι.

Μία φοιτήτρια του Πανεπιστημίου του Durham University, η φωτογραφία της οποίας φιγουράριζε εν αγνοία της στο εν λόγω site, είπε: «Δεν είχα ιδέα ότι υπήρχε μία εικόνα μου στην ιστοσελίδα. Οι διαχειριστές δεν έλαβαν ποτέ τη συγκατάθεσή μου για κάτι τέτοιο».

Από την πλευρά του, ο διαχειριστής του Ratemash.com, ο 19χρονος Michael Healy είπε ότι οι κοπέλες είχαν αποδεχθεί σχετικό «κάλεσμα» στον λογαρισμό τους στο Facebook και για το λόγο αυτό οι εικόνες τους προσβάλλονταν στο Ratemash.com. Όπως εξήγησε, ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορούν να διαγράψουν την εφαρμογή και οι φωτογραφίες τους θα κατέβουν «άμεσα» από την ιστοσελίδα.



ΠΗΓΗ   http://www.makeleio.gr/?p=30487#more-30487
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου