Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Έρχεται το «έξυπνο» αυτοκίνητο στα Τρίκαλα

Μάταια περίμεναν σήμερα στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων οι Τρικαλινοί να δουν το «έξυπνο» αυτοκίνητο που λειτουργεί χωρίς οδηγό!

Πρόκειται για ένα επίτευγμα της ευρωπαικής τεχνολογίας στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας που διεκδικεί ο Δήμος Τρικκαίων να εφαρμοστεί πιλοτικά για πρώτη φορά στην πόλη μας.

Σήμερα βρίσκεται στα Τρίκαλα η επιτροπή αυτής της παγκόσμιας καινοτομίας που αποτελείται από 16 άτομα και έκαναν αυτοψία στους δρόμους της διαδρομής που θα ακολουθεί το «έξυπνο» αυτοκίνητο. (φωτο)

Όπως είπε σήμερα στο ράδιο «ζυγός» ο υπεύθυνος της e-Trikala, Οδ. Ράπτης το συγκεκριμένο όχημα λειτουργεί με ηλεκτρική ενέργεια και ο τερματικός του σταθμός θα είναι στην πλατεία της Αγίας Επίσκεψης, ενώ η διαδρομή που θα ακολουθεί είναι μέσω της Κονδύλη, Καραισκάκη, Τσιτσάνη, Βενιζέλου με κατάληξη στο ΙΚΑ Τρικάλων.

Το «έξυπνο» αυτοκίνητο λειτουργεί με αισθητήρες που αντιλαμβάνονται τα φανάρια, τους ποδηλάτες, τις διασταυρώσεις και όλα τα εμπόδια, ενώ η μέγιστη ταχύτητα είναι τα 20 χιλιόμετρα την ώρα.

Το συγκεριμένο όχημα θα μεταφέρει δωρεάν επιβάτες στην προναφερόμενη διαδρομή για 8 μήνες.

Το «έξυπνο» αυτοκίνητο διεκδικούν να εφαρμοστεί πιλοτικά εκτός από τα Τρίκαλα σε επίπεδο χώρας, το Μιλάνο, οι Βρυξέλλες και η πόλη Βάντα της Φιλανδίας.

Σύμφωνα με τον κ. Ράπτη αν η επιτροπή αποφασίσει να γίνει το καινοτόμο πρόγραμμα στα Τρίκαλα τότε τα πρώτα «έξυπνα» αυτοκίνητα θα έρθουν το Πάσχα.


trikaladay.gr


ΠΗΓΗ   http://thessalianews.gr
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου