Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

ΒΟΛΟΣ: Μαραζώνει το Πανθεσσαλικό στάδιο

Η μεγάλη προίκα του Βόλου και της Μαγνησίας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004, το Πανθεσσαλικό Στάδιο, η κατασκευή του οποίου κόστισε στον ελληνικό λαό περισσότερα από 50 εκατομμύρια ευρώ, δέκα χρόνια μετά την ανέγερσή του, μαραζώνει...


Η χρήση του από την ποδοσφαιρική ομάδα της Νίκης και από ομάδες στίβου της περιοχής δεν κρίνεται αρκετή, για να μειώσουν την αδυναμία της Πολιτείας και των τοπικών φορέων να αποδώσουν στην τοπική κοινωνία μία εγκατάσταση που διαθέτει πληθώρα δομημένων χώρων, που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν ποικιλοτρόπως από φορείς και ιδιώτες και να συμβάλλουν αποφασιστικά στην τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Ο Φορέας Διαχείρισης που είχε εξαγγελθεί κατ' επανάληψη την τετραετία 2006 - 2010 βάλτωσε στην τότε διαμάχη της πρώην Νομαρχίας, του Δήμου Βόλου και του Επιμελητηρίου με την Εταιρία Ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου για το χρόνο έναρξης των συμβατικών υποχρεώσεων για τα ετήσια λειτουργικά έξοδα της εγκατάστασης, ενώ η προσπάθεια που έγινε από τη σημερινή Δημοτική Αρχή Βόλου και την αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας στην αρχή της θητείας τους, πριν από δύο και πλέον χρόνια, που ζητούσαν για τη συνολική λειτουργία του Πανθεσσαλικού Σταδίου, την οικονομική αρωγή του ΟΠΑΠ, χάθηκε μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού.

Μετά από όλα τα παραπάνω η συνολική αξιοποίηση του Πανθεσσαλικού Σταδίου στο εγγύς μέλλον μοιάζει περισσότερο με όνειρο ...θερινής νυκτός.

Οι απαντήσεις του Δημάρχου Βόλου Π. Σκοτινιώτη όταν ρωτήθηκε χθες το μεσημέρι από τους δημοσιογράφους, στον παρακείμενο χώρο του άρτι αποπερατωθέντος χώρου του Δημοτικού Θεάτρου Νέας Ιωνίας, δεν αφήνει πολλά περιθώρια για παρερμηνείες και για συγκρατημένη, έστω, αισιοδοξία όσον αφορά τη συνολική αξιοποίηση της εγκατάστασης.

«Προσπαθούμε μαζί με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, να προχωρήσουμε στην αξιοποίηση του στίβου του Πανθεσσαλικού, που είναι από τους λίγους στην Ελλάδα με προδιαγραφές πανευρωπαϊκών και παγκόσμιων διοργανώσεων» είπε ο Π. Σκοτινιώτης ο οποίος απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε αναφορά για ένα ενδεχόμενο σχέδιο συνολικής αξιοποίησης της εγκατάστασης προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Ο Δήμαρχος Βόλου επανέλαβε ότι το Πανθεσσαλικό Στάδιο συνεχίζει να παραμένει στην Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου. Πέραν τούτου ουδέν...

Η αξιοποίηση του στίβου

Ο Δήμαρχος Βόλου, αναφορικά με την αξιοποίηση του περιμετρικού στίβου του Πανθεσσαλικού Σταδίου, σημείωσε ότι αναζητείται από κοινού με την Περιφέρεια Θεσσαλίας ένα ποσό της τάξεως των 120.000 ευρώ για την αγορά αθλητικών οργάνων που θα δώσουν τη δυνατότητα στο Πανθεσσαλικό να διοργανώνει διασυλλογικές, πανελλήνιες, και γιατί όχι, και διεθνείς διοργανώσεις στίβου. Επιπλέον, όπως είπε ο Δήμαρχος Βόλου, ο χώρος όπου είχε διοργανωθεί παλαιότερα (από την πρώην ΝΑΜ ) η Γιορτή της Ελιάς, επιχειρείται να χρησιμοποιηθεί εκ νέου από τον Ελληνορωσικό Πολιτιστικό Σύλλογο Φιλίας που έχει ζητήσει χώρους του Πανθεσσαλικού Σταδίου, προκειμένου να διοργανώσει διαρκή έκθεση.

Ήδη ο Δήμος έστειλε στο Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρίας Ακινήτων του Δημοσίου υποστηρικτικό έγγραφο με το οποίο συναινεί στην παραχώρηση για τη λειτουργία της έκθεσης. Ο Π. Σκοτινιώτης τόνισε επίσης ότι για το θέμα αξιοποίησης του στίβου ο Δήμος βρίσκεται σε συνεργασία με την Περιφερειακή Επιτροπή του ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, έτσι ώστε και με τη συνδρομή του Δήμου Βόλου, αλλά και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, να αγοραστεί ο αναγκαίος αθλητικός εξοπλισμός.

«Το Πανθεσσαλικό μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλους αγώνες στίβου και είναι κρίμα που δεν τους φιλοξενεί και παραμένουμε μόνον στην αξιοποίησή του ως γηπέδου, αν και κάποιοι άλλοι χώροι χρησιμοποιούνται από αθλητικά σωματεία για γυμναστική και για άλλες αθλητικές δραστηριότητες» δήλωσε καταλήγοντας ο Δήμαρχος Βόλου.


Εφ. Ταχυδρόμος (Αντ. Τσελέντης)


ΠΗΓΗ   http://thessalianews.gr/
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου