Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Σε «Φλόριντα» των Ρώσων μετατρέπεται η Χαλκιδική!!!!

Σε «Φλόριντα» των Ρώσων μετατρέπεται η Χαλκιδική!«Βρέχει ρούβλια» στη Χαλκιδική! Αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός των Ρώσων, που επενδύουν σε τουριστικές υποδομές. Η ρωσική απόβαση έγινε ακόμη πιο έντονη, μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, για αποχαρακτηρισμό της Χαλκιδικής και άλλων περιοχών ως παραμεθόριων.

Άνοιξε έτσι ο δρόμος για αγορές ακινήτων από Ρώσους, χωρίς μεγάλη γραφειοκρατία και καθυστερήσεις, που τελικά έβαζαν εμπόδια στις συναλλαγές. Είναι χαρακτηριστικό ότι Ρώσοι έχουν μισθώσει, για πολλά χρόνια, παραλίες και έχουν αναπτύξει κάμπινγκ και μπιτς μπαρ, ενώ έχουν μπει ήδη και σε ξενοδοχειακές μονάδες. Και υπάρχει έντονη φημολογία για απόκτηση εκτάσεων προς τουριστική αξιοποίηση. Η πλέον πρόσφατη τέτοια περίπτωση, είναι εκείνη του ξενοδοχείου Portes Palace, τεσσάρων αστέρων, στη Νέα Ποτίδαια. Το οποίο, όπως επιβεβαίωσε ο επικεφαλής του ομίλου Portes Hotels, Γ. Μπακογιάννης, έχει μεταβιβαστεί σε σχήμα Ρώσων επενδυτών. Πρόκειται για την τρίτη επένδυση Ρώσων στη Χαλκιδική.

Η πρώτη αφορά την εξαγορά του ξενοδοχείου «Ποτίδαια Παλλάς» και η δεύτερη την επένδυση ρωσικών συμφερόντων στο Παλιούρι Χαλκιδικής, στο πρώτο πόδι της Κασσάνδρας. Επίσης, έχουν γίνει αγορές εκτάσεων από Ρώσους στην ευρύτερη περιοχή της Ουρανούπολης, στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής. Το επενδυτικό ενδιαφέρον από τη Μόσχα, αποδίδεται στο γεγονός ότι η Χαλκιδική είναι ευρέως γνωστή στους Ρώσους ταξιδιώτες.

Μάλιστα, το τουριστικό ρεύμα, προς την Ελλάδα, έχει ενισχυθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα, οι αφίξεις Ρώσων από 170.000 άτομα το 2009, αυξήθηκαν σε 370.000 το 2010, και σε 650.000 φέτος, με προοπτική να φτάσουν εύκολα το 1 εκατ. το 2012, αν η τάση συνεχιστεί. Μάλιστα βρίσκεται στα σκαριά η υπογραφή συμφωνίας με Ρώσους τουριστικούς πράκτορες, ώστε να λειτουργούν οι ίδιοι ως visa centers για τους τουρίστες, που ενδιαφέρονται να έρθουν στην Ελλάδα. Στο ευνοϊκό επενδυτικό κλίμα, για τους Ρώσους, συντελεί και το γεγονός ότι μεγάλες εκτάσεις στη Χαλκιδική, ανήκουν σε μοναστήρια του Αγίου Όρους, με τα οποία οι Ρώσοι έχουν παραδοσιακά καλές σχέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγο καιρό, και κάτω από απόλυτη μυστικότητα, έκλεισε μεγάλη συμφωνία για την αγορά, από Ρώσους, μεγάλης έκτασης, κοντά στη θάλασσα, σε μία από τις πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας, τις Καβουρότρυπες. Το deal έγινε με ένα ποσό που ξεπέρασε τα 15 εκατ. ευρώ, όπως λένε οι γνωρίζοντες. Εκτιμάται ότι θα επενδυθούν δεκάδες εκατομμύρια στην κατασκευή πολυτελών παραθεριστικών κατοικιών και άλλων υποδομών. Η περιοχή Καβουρότρυπες βρίσκεται στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, στη Σιθωνία, 20 χλμ. έξω από τον οικισμό Βουρβουρούς και περίπου 6 χλμ. από την παραλία του Αρμενιστή. Οι Ρώσοι επενδυτές απέκτησαν εκατοντάδες στρέμματα που συνδυάζουν βουνό και θάλασσα, και σχεδιάζουν την κατασκευή πολυτελών βιλών.


Πρώτο βήμα για συμφωνία στο Πόρτο Καρράς

ΠΡΟΣ εκτόνωση βαίνει η κατάσταση στο Πόρτο Καρράς, μετά το πρωτοφανές κλίμα έντασης που υπήρξε μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι, που διεκδικούν δεδουλευμένα ύψους 2,3 εκατ. ευρώ, έδειξαν διατεθειμένοι να κάνουν ένα βήμα πίσω, και να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις, αν πληρωθούν τα δεδουλευμένα των μηνών Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου καθώς και το δώρο των Χριστουγέννων, αποδεχόμενοι καθυστέρηση στην πληρωμή των δεδουλευμένων του Νοεμβρίου και των επιδομάτων των εποχιακών.

Την πρόταση μελετά ο Γιώργος Στέγγος, διευθύνων σύμβουλος της Τεχνικής Ολυμπιακής, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται στο εξωτερικό, αναζητώντας τραπεζική χρηματοδότηση, προκειμένου η εταιρεία να ανταποκριθεί στην πρόταση των εργαζομένων.

Τουριστικοί φορείς της Χαλκιδικής ζητούν να βρεθεί αμέσως λύση, ώστε το ξενοδοχείο να λειτουργήσει κανονικά την εορταστική περίοδο, και να αποτραπεί κάθε κίνδυνος για δυσφήμηση του προορισμού, σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο, όπου δεν υπάρχει η πολυτέλεια να χαθεί ούτε ένας επισκέπτης. Τα πρώτα ανησυχητικά σημάδια έκαναν την εμφάνισή τους τις προηγούμενες μέρες, καθώς τουρίστες, κυρίως από τα Βαλκάνια, που έχουν ήδη κλείσει ή ήθελαν να κλείσουν δωμάτια για να περάσουν τις γιορτές των Χριστουγέννων στη Χαλκιδική, απευθύνονταν στην Ένωση Ξενοδόχων του νομού και εξέφραζαν την ανησυχία τους για τις εξελίξεις, ρωτώντας αν θα μπορέσουν να εξυπηρετηθούν χωρίς απρόοπτα.


ΣΕΤΕ: Πίνακας υποχρεώσεων εννέα υπουργών για να δούμε φως στον τουρισμό

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΟ και πίνακα υποχρεώσεων και ευθυνών σε εννέα υπουργούς, με 27 μέτρα που θα πρέπει να αποφασίσουν και να υλοποιήσουν το επόμενο τρίμηνο, προκειμένου να στηριχτεί ο τουρισμός, και να συμβάλλει στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, παρουσίασε ο ΣΕΤΕ διά του προέδρου του, Ανδρέα Ανδρεάδη. Σύμφωνα με τον κατάλογο των μέτρων, ο υπουργός Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος θα πρέπει να υλοποιήσει νομοσχέδιο, για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας στα τουριστικά καταλύματα, για από κοινού εταιρεία μάρκετινγκ ΕΟΤ και ΣΕΤΕ, για την αναβάθμιση μουσείων - αρχαιολογικών χώρων, για την επέκταση ωραρίων λειτουργίας όλο το έτος, και για την έκδοση των προδιαγραφών για τα σύνθετα τουριστικά καταλύματα.

● Ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, θα πρέπει να προχωρήσει στη μείωση του ΦΠΑ στο συνολικό τουριστικό πακέτο από 1/1/12 στο 6,5%, στην επαναφορά του ΦΠΑ της εστίασης από 1/1/12 στο 13%, στη μείωση του Τέλους Εκσυγχρονισμού & Ανάπτυξης Αεροδρομίων κατά 50%, στη μείωση των χρεώσεων στον ΔΑΑ κατά 50%, και στην κατάρτιση ενός σταθερού και ελκυστικού φορολογικού πλαισίου.

● Ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, θα πρέπει να προχωρήσει στην εφαρμογή της ηλεκτρονικής κάρτας εργασίας και της υποχρεωτικής πληρωμής μισθοδοσίας και εισφορών μέσω τραπεζών, με παράλληλη μείωση κατά 10% των ασφαλιστικών εισφορών. Καθώς και στην επέκταση και ενίσχυση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης στον τουρισμό.

● Ο υπουργός Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, θα πρέπει να υλοποιήσει την πλήρη άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα (ο νόμος είναι έτοιμος και πρέπει να προχωρήσει), το νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των λιμανιών και μαρινών της χώρας ως ανώνυμων εταιρειών.

● Ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης θα πρέπει να προχωρήσει στην πλήρη και άμεση απελευθέρωση των χερσαίων μεταφορών - ταξί, φορτηγά, ΚΤΕΛ και στον άμεσο στρατηγικό σχεδιασμό της ενίσχυσης των αερομεταφορών, το 2012.

● Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, έχει ως εκκρεμότητα την ολοκλήρωση του Ειδικού Χωροταξικού για τον Τουρισμό. Έχει καθυστερήσει αυτό 2 χρόνια.

● Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, θα πρέπει να προχωρήσει στην άμεση έναρξη της διαδικασίας δημιουργίας χώρων υποδοχής, διαμονής και σίτισης των λαθρομεταναστών, όπως και της διαδικασίας επαναπροώθησης, στην άμεση ενεργοποίηση της επιτροπής ασύλου για τη διεκπεραίωση δεκάδων χιλιάδων εκκρεμών αιτημάτων, καθώς και στην αντιμετώπιση της μάστιγας των κουκουλοφόρων, στα πρότυπα του τρόπου αντιμετώπισης στη Μεγάλη Βρετανία.

● Η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, θα πρέπει να προχωρήσει στην πιστοποίηση τουριστικών επαγγελμάτων και στη θέσπιση, από το 2012-2013, σχολικής ανάπαυλας μίας εβδομάδος (τεσσάρων σχολικών ημερών) κατά τα πρότυπα των περισσοτέρων ευρωπαϊκών χωρών.

● Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Δήμας, θα πρέπει να προχωρήσει στην επιτάχυνση χορήγησης βίζας Shengen εντός 48 ωρών και στην αυτόματη χορήγηση πολλαπλής βίζας σε αγοραστές τουριστικών κατοικιών υψηλής αξίας (μεγαλύτερης των 200.000 ευρώ).


AUTHOR:  Νίκος Φιλιππίδης
SOURCE:  ΙΣΟΤΙΜΙΑ
http://www.russian.gr
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου