Κυριακή 30 Αυγούστου 2020

Τα νέα πορτοκαλί τραμ ήρθαν στην Αθήνα





Μετά από 16 χρόνια λειτουργίας και εν αναμονή λειτουργίας της πρώτης μεγάλης επέκτασης του Τραμ στον Πειραιά, έφτασαν στην Αθήνα τα πρώτα ολοκαίνουργια Τραμ με την υπογραφή της Alstom.

Συγκεκριμένα, έφθασαν οι πρώτοι δύο συρμοί Τραμ από τους συνολικά 25 που κατασκευάζει για λογαριασμό της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ η Γαλλική Alstom, στο Αμαξοστάσιο του Τραμ στο Ελληνικό.

Τα νέα Τραμ έχουν χρώμα πορτοκαλί, όπως επελέγη σε σχετική ψηφοφορία πριν από περίπου δύο χρόνια και όχι ασημί-μπλε όπως τα Ιταλικά Ansaldobreda που κινούνται μέχρι σήμερα στους δρόμους της Αθήνας.

Με την ολοκλήρωση του ελέγχου τους, οι 25 νέοι συρμοί Τραμ θα παραδοθούν σταδιακά από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ στη ΣΤΑΣΥ για να εντάξει στο στόλο της.

Τα νέα Τραμ είναι απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία του δικτύου που επεκτείνεται κατά 5,4 χλμ στο κέντρο και το λιμάνι του Πειραιά ενώ θα συμβάλει και στη βελτίωση της καθημερινής απόδοσης των δρομολογίων.

Πρόκειται για τη δεύτερη γενιά συρμών Τραμ που θα ενταχθούν στο δίκτυο της Αθήνας και θα περιλαμβάνουν όλες τις τεχνικές βελτιώσεις που έχουν προκύψει από το 2004.
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου