Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020

Θερμοπύλεια 2020: Συναυλία Ξαρχάκου, Λυσιστράτη από Εθνικό, μπαλέτο από τη Λυρική, φωτιστική ανάδειξη μνημείου του Λεωνίδα

 

Φέτος συμπληρώνονται 2500 χρόνια από την ιστορική μάχη των Θερμοπυλών, το 480 π.Χ., που αποτέλεσε έκτοτε ορόσημο στην παγκόσμια ιστορία και σημείο αναφοράς ηρωισμού, πατριωτισμού και υπέρβασης των ανθρωπίνων ορίων.

Για την ιστορική αυτή επέτειο, είχαμε σχεδιάσει εκδηλώσεις αντίστοιχης λαμπρότητας, όμως η πανδημία και η δύσκολη κατάσταση που βιώνει ο τόπος μας, μας οδήγησαν να αλλάξουμε τους σχεδιασμούς μας.

Έτσι, τιμώντας την ιστορία και τις ρίζες μας, δώσαμε τη δική μας μικρή μάχη, κρατώντας ζωντανή τη φλόγα του θεσμού των Θερμοπυλείων.

Σχεδιάσαμε και προγραμματίσαμε μια εβδομάδα πολιτισμού από 26 έως 31 Αυγούστου,  στο πλαίσιο του θεσμού των Θερμοπυλείων 2020,  που θα διεξαχθούν στον αρχαιολογικό χώρο του πεδίου της μάχης, με απόλυτο σεβασμό στο τοπίο και τηρώντας σχολαστικά όλα τα πρωτόκολλα υγειονομικής  ασφάλειας. Με ειδική διαρρύθμιση θέσεων και όλες τις προφυλάξεις που απαιτούνται.

Τις εκδηλώσεις αυτές ανακοινώνουμε σήμερα.

ΕΔΩ: https://altpress.gr/πολιτισμός/θερμοπύλεια-2020-συναυλία-ξαρχάκου-λυσι/

dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου