Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

Μίκης Θεοδωράκης: Περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα η συναυλία - αφιέρωμα για τα 95 του χρόνια

Μικης

Μετά την προχθεσινή της, επιτυχημένη παρουσίαση της στο Ηρώδειο η συναυλία – αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, με αφορμή την συμπλήρωση των 95 του χρόνων ετοιμάζεται να ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα.

Η μουσική αυτή παράσταση, η οποία εντάσσεται στον πρόγραμμα εκδηλώσεων του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού σε μουσείο και αρχαιολογικούς χώρους, υπό τον τίτλο «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός», στήθηκε από την Εθνική Λυρική Σκηνή.

Τέσσερις καταξιωμένοι ερμηνευτές, η Ρίτα Αντωνοπούλου, ο Θοδωρής Βουτσικάκης, ο Ζαχαρίας Καρούνης και η Μπέττυ Χαρλαύτη ερμηνεύουν μία επιλογή από τα μεγάλα τραγούδια της πολύχρονης πορείας του σπουδαίου δημιουργού. Μαζί τους στο πιάνο, ο ενορχηστρωτής και υπεύθυνος της Μουσικής Βιβλιοθήκης και του Ιστορικού Αρχείου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Γιάννης Μπελώνης, στενός συνεργάτης του Μίκη Θεοδωράκη για περισσότερο από μια δεκαετία.
Πρόγραμμα περιοδείας  ΕΔΩ: https://www.protothema.gr/culture/article/1031436/mikis-theodorakis-periodeuei-se-oli-tin-ellada-i-sunaulia-afieroma-gia-ta-95-tou-hronia/
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου