Τρίτη 23 Απριλίου 2019

ΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥΡΓΕΙΟ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΛΑΣΤΙΚΟΥΡΓΕΙΟ
Κατάστημα
Στο κατάστημα του Πλαστικουργείου θα βρείτε επιτραπέζια σκεύη για το σπίτι, το γραφείο, τις διακοπές, το κάμπινγκ, το πικ νικ… Προσφέρουμε οικολογικά προϊόντα, φιλικά προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον, που αποτελούν εναλλακτικές λύσεις για τα πλαστικά αντικείμενα που χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας ζωή.
Προϊόντα μίας χρήσης αλλά και επαναχρησιμοποιούμενα, από φυσικά υλικά όπως μπαμπού και φύλλα φοίνικα, ανακυκλώσιμα και κομποστοποιήσιμα, προτείνονται ως αντικαταστάτες των αντίστοιχων πλαστικών.
Στο κατάστημα θα βρείτε, επίσης, διακοσμητικά και καθημερινά χρηστικά αντικείμενα, κατασκευασμένα στο εργαστήριό μας.
Εργαστήριο
Ως μέλη της κοινότητας Precious Plasticστο εργαστήριο του Πλαστικουργείου κατασκευάσαμε μηχανήματα με τα οποία ανακυκλώνουμε πλαστικό και δημιουργούμε. Το πρώτο στάδιο της διαδικασίας είναι αυτό της αναζήτησης της πρώτης ύλης: Τοποθετούμε κάδους και συλλέγουμε πλαστικά ανακυκλώσιμα υλικά (κυρίως πλαστικές συσκευασίες) από γραφεία, καταστήματα και κατοικίες της γειτονιάς μας, και τα μεταφέρουμε στον χώρο μας. Εδώ, πεταμένα μπουκάλια νερού και πλαστικά ποτηράκια καφέ μίας χρήσης μεταμορφώνονται σε καλλιτεχνικές δημιουργίες. Ως Πλαστικουργοί, με υπομονή δουλεύουμε το πλαστικό, κατεργαζόμαστε απορρίμματα και δίνοντάς τους άλλο σχήμα και μορφή, δημιουργούμε ένα νέο αντικείμενο με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.
Ο στόχος είναι πολλαπλός: Επιθυμούμε να κάνουμε αναπόσπαστη συνήθεια της καθημερινής μας ζωής τη μείωση των απορριμμάτων, την επανάχρηση και την ανακύκλωση, καθώς και το να εμφυσήσουμε το “σαράκι” αυτό στους γύρω μας; να συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος, να “ανακουφίσουμε” τους μπλε κάδους ανακύκλωσης του Δήμου και να προτείνουμε μία εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων. Ταυτόχρονα, επιθυμούμε να ικανοποιήσυμε τις καλλιτεχνικές μας ευαισθησίες, την ανάγκη να κάνουμε κάτι με τα ίδια μας τα χέρια.
Μπορείτε να μας στηρίξετε γινόμενοι Μέλη του Πλαστικουργείου ή αγοράζοντας κάποιο αντικείμενο από το κατάστημά μας. Μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε το δικό σας εργαστήριο δημιουργικής ανακύκλωσης πλαστικού, συμβάλλοντας έτσι με τον δικό σας μοναδικό τρόπο στην προστασία του περιβάλλοντος και προσφέροντας το δικό σας δημιουργικό λιθαράκι στη μακρά παράδοση της Αθήνας των μικρών εργαστηρίων και των τεχνιτών, που αντί να πετούν, επιλέγουν να επιδιορθώνουν και να μεταποιούν αντικείμενα, για να τους δώσουν ένα νέο χαρακτήρα και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.
Για να εφεύρεις, θα πρέπει να έχεις καλή φαντασία και ένα σωρό από άχρηστα υλικά”
Τόμας Έντισον


Επικοινωνία


Asklipiou 51, Athina 106 80, Greece
 +30 (213) 044 3356
Opening Hours
Δευτέρα10:30 am – 5:00 pm
Τρίτη10:30 am – 7:00 pm
Τετάρτη10:30 am – 5:00 pm
Πέμπτη10:30 am – 7:00 pm
Παρασκευή10:30 am – 7:00 pm
ΣάββατοClosed
ΚυριακήClosed


Εμπιστευτείτε το πρόγραμμα ανακύκλωσής σας στο Πλαστικουργείο!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ http://plastikourgeio.com/el/αρχική/
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου