Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

To CNN Greece στο Ναγκόρνο Καραμπάχ (ΒΙΝΤΕΟ)





Ένα ντοκιμαντέρ της Μαρίας Καρχιλάκη για το Ναγκόρνο Καραμπάχ, τον αρμενικό θύλακο στο νότιο Αζερμπαϊτζάν δίπλα στα σύνορα με την Αρμενία, που σχοινοβατεί, χρόνια πολλά τώρα ανάμεσα στον πόλεμο και την ειρήνη.

Η ιστορία της πολύπαθης περιοχής ξεδιπλώνεται μέσα από τις αφηγήσεις της νεαρής Αρέγκα Χοβσεπιάν, της μητέρας της, Λαρίσα, των δημοσιογράφων με τις ελληνικές ρίζες, Νίνα Αβανεσιάν και Σόφη Ιβανίδις, των γυναικών του χωριού Καρεγκά που μαζί με την ομάδα αποναρκοθέτησης HALΟ εντοπίζουν και ‘διώχνουν’ από τη γη τους τον κρυμμένο θάνατο.

Στην πρώτη γραμμή του μετώπου, στην περιοχή του Μαρτακέρτ, η Μαρία Καρχιλάκη και ο οπερατέρ Γιώργος Αποστολόπουλος συναντούν φαντάρους που δεν έχουν καν κλείσει τη δεύτερη δεκαετία της ζωής τους και μιλούν με τον επικεφαλής τους, ταγματάρχη Ρουτζίκ Χαγκοπιάν.

Με τον Πρόεδρο του Καραμπάχ, Μπάκο Σαχακιάν, τον Πρόεδρο της Βουλής, Ασότ Γκουλιάν και τους υπουργούς άμυνας, αντιστράτηγο Λεβόν Μνατσακανιάν του Ναγκόρνο Καραμπάχ και Βιγκέν Σαρκισιάν της Αρμενίας, συζητούν πτυχές της σύνθετης και περίπλοκης αυτής πολυετούς κρίσης στον εύφλεκτο Καύκασο.

Ο Αρμένιος της Θεσσαλονίκης, Νταβίτ Ιγκιτιάν, ο οποίος πλέον ζει και εργάζεται στο Γιερεβάν, σφραγίζει μουσικά το φινάλε με το πρότζεκτ που ετοιμάζει αυτόν τον καιρό για την ειρήνη.


Κάνε subscribe στο CNN Greece: http://goo.gl/9awP7Y

Ακολούθησε μας:
Official website: http://goo.gl/TqkMqK
Facebook: https://goo.gl/rL5VEp
Instagram: https://goo.gl/AEuCvG
Twitter: https://goo.gl/ycbIS5
LinkedIn: https://goo.gl/R1nHxO


dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου