Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Στην Όπτιμα Πέρασε Το «Κατίκι Δομοκού»

Στην  Όπτιμα πέρασε το «Κατίκι Δομοκού»

Άλλη μια σημαντική εταιρεία τυροκομικών προϊόντων, αυτή φορά ελληνική, εντάσσει στον όμιλό της η οικογένεια Παντελιάδη, καθώς εξαγόρασε μέσω της Όπτιμα την Δομοκός Α.Ε. η οποία παράγει το ‘Κατίκι Δομοκού’ από την Νίκας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το τίμημα της εξαγοράς αναμένεται να ανέλθει στα 5,4 εκατ. ευρώ  από τα οποία περίπου το 1,5 εκατ. αφορά στον τραπεζικό δανεισμό της Δομοκός.
Η Όπτιμα έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια σε  δύναμη στον κλάδο των τυροκομικών και μέσω σημαντικών κινήσεων διευρύνει το μερίδιό της στην αγορά. Η συγκεκριμένη εταιρεία του ομίλου Παντελιάδη ξεκίνησε τη δραστηριότητά της  με εισαγωγές γνωστών ευρωπαϊκών τυριών (Adoro και Kerrygold), στη συνέχεια όμως έγινε ευρύτερα γνωστή με τα προϊόντα Λογάδι και Λεβέτι, καθώς και η σειρά τυροκομικών προϊόντων Ήπειρος η οποία έχει αποσπάσει σημαντικά διεθνή βραβεία.
Πριν από περίπου δύο χρόνια ξεκίνησε να αντιπροσωπεύει οίκους που παράγουν πρώτες ύλες ζαχαροπλαστικής κι αρτοποιίας, μέσω της θυγατρικής εταιρείας Optima Pastry, ενώ το μεγάλο deal ήρθε μέσα στο 2017, όταν ο Όμιλος Παντελιάδη πούλησε την πλειοψηφία των μετοχών της ελληνικής εταιρείας διανομής Quality Brands International (QBI), βασικός μέτοχος της οποίας ήταν η Όπτιμα, στον ιταλικό γαλακτοκομικό και τυροκομικό γίγαντα Granarolo.
Η εταιρεία Δομοκός παράγει το περίφημο Κατίκι Δομοκού,  ένα παραδοσιακό τυροκομικό προϊόν, το οποίο έχει χαρακτηριστεί Π.Ο.Π. (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης),  καθώς  παράγεται και ωριμάζει αποκλειστικά σε συγκεκριμένη περιοχή (στη περιοχή Δομοκού, στο οροπέδιο της Όθρυς), η πρώτη ύλη απ’ όπου προέρχεται παράγεται επίσης εντός της ίδιας περιοχής, δεν χρησιμοποιούνται χημικά πρόσθετα κατά την παραγωγή του και κατασκευάζεται με παραδοσιακές τεχνικές σε φυσικές συνθήκες.
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου