Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

ΚΥΦΑΙΡΑ ΕΡΥΘΡΟΣ από ΕΚΚΑΡΑ ΔΟΜΟΚΟΥ

Κύφαιρα Ερυθρός

Ένα κρασί μοναδικό, όσο και το όνομά του.Η αγορά του (και πόσο μάλλον η απόλαυσή του) είναι εμπειρία ζωής, γι' αυτό και απευθύνεται ανεπιφύλακτα στους οινόφιλους που θέλουν να ζήσουν το δικό τους οινικό μύθο...Πρόκειται για εντυπωσιακό βαθυκόκκινο κρασί υψηλής παλαίωσης, με πολύ μεγάλη & περίτεχνη αρωματική ένταση, πολύ μαλακές τανίνες, ισορροπημένη οξύτητα και πολύ μακριά επίγευση.
Ένα κρασί που θα συνοδεύει τις πολύ ιδιαίτερες στιγμές σας. Ένα κρασί για πολύ εκλεκτές γεύσεις και γευστικούς συνδυασμούς πολύ υψηλού επιπέδου.Έρχεται από πολύ παλιά…
Γιατί αποτελείται από την αρχαιοελληνική ποικιλία «Λημνία σταφυλή»κατά τον Ησίοδο και τον Αριστοτέλη.
ΠΟΙΚΙΛΙΑ: Λημνιό 90%, Cabernett Sauvignon 10%
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ-ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ-ΕΜΦΙΑΛΩΣΗΣ: Εκκάρα – Δομοκού
ΤΡΥΓΟΣ: 1-10 Σεπτεμβρίου
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Κλασική ερυθρή οινοποίηση σε ανοιχτές ανοξείδωτες δεξαμενές με ελεγχόμενη θερμοκρασία. Η παραμονή των σταφυλιών στον μούστο κατά την διάρκεια της ζύμωσης είναι μικρή (7 ημερών) λόγω του μεγάλου χρωματικού και τανικού δυναμικού στων σταφυλιών. Η ζύμωση ολοκληρώνεται στις INOX δεξαμενές όπου ακολουθεί η μηλογαλακτική ζύμωση. Η ωρίμανση γίνεται για 36 μήνες σε 3 ειδών δρύινα βαρέλια και παραμονή στην φιάλη για 12-24 μήνες.
ΠΑΡΑΓΩΓΗ1.991 φιάλες διατίθενται αυστηρά κάθε χρόνο
ΑΛΚΟΟΛΗ: 13,7 vol
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ: Δεν έχει υποστεί φιλτράρισμα (ας είναι καλά ο χρόνος ) ούτε σταθεροποίηση, αφήνοντας ανέγγιχτα τα πολύτιμα αόρατα συστατικά.
Συνδυασμός με φαγητό: Κρασί με μεγάλη γευστική συμπύκνωση, που δίνει τη δυνατότητα για γαστρονομικούς συνδυασμούς υψηλής έντασης.Ένας μύθος στα ποτήρια μας. Τελικά τίποτα σε αυτό τον κόσμο δεν είναι τυχαίο...


ΠΗΓΗ  http://www.kyfaira.gr/index.php?


dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου