Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Οσμή συγκάλυψης στη μη σύλληψη του κουνιαδου του κ. Αδωνη Γεωργιάδη


Διεθνώς καταζητούμενος με ένταλμα σύλληψης από την Interpol είναι ο Γιάννης Καραγιαννίδης, αδελφός της Ευγενίας Μανωλίδου και κουνιάδος του υπουργού υγείας Άδωνη Γεωργιάδη,  όπως αποκαλύπτει ο Μάριος Αραβαντινός για το koutipandoras.gr και το hot dog, ο οποίος κυκλοφορεί ελεύθερος πιθανότατα στην Αθήνα παρά το διεθνές ένταλμα.
Σε βάρος του εκκρεμεί ένταλμα του FBI και συγκεκριμένα της Αμερικανικής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος από το 1999 όταν εγκατέλειψε τις Ηνωμένες Πολιτείες όπου ζούσε.
Κατά την παραμονή του στις ΗΠΑ, του είχαν απαγγελθεί κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για μόλυνση του περιβάλλοντος, καθώς ο Γιάννης Καραγιαννίδης φέρεται να άδειασε στη θάλασσα, στα ανοιχτά της Νότιας Κίνας, ένα φορτίο 487 κιλών σιτηρών, επιμολυσμένο με πετρέλαιο.
image
Οι κατηγορίες αυτές, του έχουν απαγγελθεί από τις αμερικανικές αρχές εδώ και περίπου 15 χρόνια, όπως επίσης και για παράνομη απόθεση πετρελαίου και πετρελαιοειδών, συνωμοσία για απόθεση πετρελαίου και πετρελαιοειδών, παρεμπόδιση εν εξελίξει έρευνας και εξαπάτηση των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ο κουνιάδος του Άδωνι Γεωργιάδη από το 2005, διώκεται επίσημα και από την Interpol, η οποία έχει εκδώσει εις βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης.
Στις 17 Ιουλίου του 2009 η Εισαγγελία Εφετών Αθήνας διαβίβασε προς το υπουργείο Δικαιοσύνης εντολή προς εκτέλεση του διεθνούς εντάλματος του Καραγιαννίδη, η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο καταζητούμενος, εκτός της συγγενικής σχέσης που έχει με τον Α. Γεωργιάδη, είναι παντρεμένος με την Ευθυμία Ανδρεουλάκου, ανιψιά του σημερινού γενικού γραμματέα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Θανάση Ανδρεουλάκου και κόρη του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υφυπουργού Απόστολου Ανδρεουλάκου.
Το επίσημο έγγραφο της Αμερικανικής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος αναφέρει, ότι ο καταζητούμενος βρίσκεται πιθανότατα στην Αθήνα, χωρίς ωστόσο αυτό να αποτελεί είδηση για τις αρχές, καθώς ενώ ήδη καταζητείτο, ήταν παρών στον γάμο της αδελφής του Ευγενίας με τον μετέπειτα υπουργό Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη.
Για το θέμα αυτό μάλιστα, κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια, στις 13 του περασμένου Οκτωβρίου, η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, την οποία ερώτηση επανέλαβε περίπου ενάμιση μήνα μετά, αφού δεν είχε λάβει καμία απάντηση. Έλεω των πιέσεων όμως, στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου, ο Νίκος Δένδιας υποχρεώθηκε να απαντήσει, τονίζοντας ότι δεν περιήλθαν ποτέ στα χέρια των Αρχών σχετικές με τον Καραγιαννίδη πληροφορίες ή καταγγελίες.

dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου