Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Εσύ παίζεις Angry Birds και η NSA «κλέβει» τα προσωπικά σου δεδομένα


Τα στοιχεία που ρέουν στα δίκτυα επικοινωνίας από τα τηλέφωνα νέας γενιάς και τις εφαρμογές τους φτάνουν από το μοντέλο του τηλεφώνου και το μέγεθος της οθόνης έως προσωπικές πληροφορίες όπως η ηλικία, το φύλο, η τοποθεσία, ενώ από κάποιες εφαρμογές μπορούν να διαρρεύσουν ακόμη πιο ευαίσθητα δεδομένα όπως οι σεξουαλικές προτιμήσεις. Πολλοί χρήστες smartphones δεν έχουν ιδέα για τον τρόπο με τον οποίο οι πληροφορίες αυτές μεταδίδονται μέσω ίντερνετ, ενώ ακόμη και οι πλέον γνώστες δεν μπορούν να αναγνωρίσουν πώς όλα αυτά τα στοιχεία είναι προσβάσιμα από μυστικές υπηρεσίες. 
Δεκάδες απόρρητα έγγραφα τα οποία έδωσε στην εφημερίδα Guardian ο πρώην αναλυτής της NSA..Έντουαρντ Σνόουντεν περιγράφουν τις προσπάθειες της NSA, αλλά και της αντίστοιχης βρετανικής GCHQ να χρησιμοποιήσουν όλες αυτές τις πληροφορίες για τους δικούς τους σκοπούς. Η συλλογή πληροφοριών μέσω των apps για τους χρήστες τους, αναφέρουν τα ΝΕΑ, επιτρέπει στις μυστικές υπηρεσίες να συλλέξουν μεγάλες ποσότητες πληροφοριών για τα κινητά τηλέφωνα. Η εκμετάλλευση τηλεφωνικών πληροφοριών και τοποθεσίας είναι μια προσπάθεια υψηλής προτεραιότητας για τις μυστικές υπηρεσίες, καθώς πολλοί πιθανοί στόχοι τους χρησιμοποιούν τηλεφωνικές συσκευές στην προετοιμασία και την εκτέλεση χτυπημάτων - όπως για την πυροδότηση εκρηκτικών συσκευών. Η NSA έχει ξοδέψει περισσότερα από 1 δισ. δολάρια για τις σχετικές παρακολουθήσεις τηλεφώνων. 
Όταν στο κινητό σας ανοίγετε τη εφαρμογή του δημοφιλούς παιχνιδιού Angry Birds και αρχίζετε αν πετάτε πουλιά σε πράσινα γουρούνια, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες παραμονεύουν στο σκοτάδι για να υφαρπάξουν τα προσωπικά σας δεδομένα από το διαδίκτυο, σύμφωνα με απόρρητα βρετανικά έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν χθες.

protothema


ΠΗΓΗ   http://zoornalistas.blogspot.gr/
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου