Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Το φυσικό αέριο θα φτάσει στα Φάρσαλα

Από τη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου Α.Ε. (ΔΕΠΑ) ανακοινώθηκε ότι με βάση τα έργα που συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο μικρών έργων ΕΣΦΑ με αριθμό έκδοσης 3/02/10/2013 ο ΔΕΣΦΑ έχει εντάξει την εγκατάσταση του Μ/R 70/19 των Φαρσάλων στα προς κατασκευή έργα, με εκτιμώμενο χρόνο ολοκλήρωσης τον Οκτώβριο του 2014.

Το έργο αφορά την εγκατάσταση ενός σταθμού Μ/R 70/19 (μέτρησης και ρύθμισης) στον χώρο του Βανοστασίου που υπάρχει στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Φαράλων, με σκοπό την τροφοδότηση του δικτύου διανομής στην περιοχή Φαρσάλων με φυσικό αέριο προϋπολογισμού 2,5 εκατομ. ευρώ. Ως γνωστόν για την κατασκευή των δικτύων διανομής υπεύθυνη είναι η ΕΠΑ Θεσσαλίας.

Το 2011 καταρτίστηκε για την πόλη των Φαρσάλων ένα πλάνο για το αν συμφέρει στην ΕΠΑ η τροφοδοσία της πόλης με φυσικό αέριο. Κατόπιν η ΕΠΑ με αίτησή της ζήτησε από την ΔΕΠΑ την παροχή δικτύου, ως κύριος πάροχος. Η ΔΕΠΑ σε συνεννόηση με τον ΔΕΣΦΑ στη συνέχεια ενέταξε στον κατάλογο μικρών έργων ΕΣΦΑ την κατασκευή σταθμού μέτρησης και ρυθμισης (Μ/Ρ 70/19) στο χώρο του Βανοστασίου των Φαρσάλων, προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ. Κατόπιν ακολουθήθηκαν όλα τα στάδια έγκρισης από την ΡΑΕ με εκτιμώμενο χρόνο ολοκλήρωσης τον Οκτώβριο του 2014 και μετά θα αναλάβει άμεσα ή και παράλληλα η ΕΠΑ την κατασκευή εσωτερικού δικτύου για την διανομή του φυσικού αερίου
.

Eφ. Ελευθερία (Αχιλλέας Μπακαλέξης)


ΠΗΓΗ   http://thessalianews.gr
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου