Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Η Fitch υποβάθμισε στην κατηγορία "σκουπίδια" τις Sony και Panasonic

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings υποβάθμισε στην κατηγορία «σκουπίδια» ("junk") το αξιόχρεο δύο μεγάλων ιαπωνικών εταιρειών του τομέα των καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών, της Sony και της Panasonic.
  
Ειδικότερα, υποβάθμισε το αξιόχρεο της Sony κατά τρεις βαθμίδες στην κατηγορία BB- από την κατηγορία BBB- και το αξιόχρεο της Panasonic κατά δύο βαθμίδες στην κατηγορία BB από BBB-.
  
Οι υποβαθμίσεις αποτελούν ακόμα ένα πλήγμα για τους δοκιμαζόμενους ιαπωνικούς τεχνολογικούς γίγαντες, που αντιμετωπίζουν εξασθενημένη ζήτηση και σκληρό ανταγωνισμό από την αμερικανική Apple και τη νοτιοκορεάτικη Samsung.
   Το ισχυρό γεν και τα εμπόδια στις πωλήσεις τους στην Κίνα, όπου η ανάπτυξη επιβραδύνθηκε και τα ιαπωνικά προϊόντα έγιναν αρκετές φορές πρόσφατα στόχος βίαιων διαμαρτυριών, επιβάρυναν τα οικονομικά αποτελέσματα των δύο επιχειρήσεων.
  
Η Panasonic προειδοποίησε τον περασμένο μήνα ότι θα κλείσει το οικονομικό έτος τον Μάρτιο με ζημιά περίπου 10 δισ. δολάρια. Προηγουμένως, η εταιρεία είχε αποσπάσει δεσμεύσεις για δάνεια ύψους 7,6 δισ. δολαρίων από τράπεζες, τα οποία θεωρεί ότι θα τη βοηθήσουν να αποφύγει την αναζήτηση χρημάτων από τις κεφαλαιαγορές.
   Η Sony είχε ένα μικρό λειτουργικό κέρδος στο τρίμηνο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου, με τη βοήθεια της πώλησης μίας χημικής βιομηχανίας της, και διατήρησε την πρόβλεψή της για την επίτευξη ετήσιου κέρδους ύψους 1,63 δισ. δολαρίων.
 
 
ΠΗΓΗ   
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου