Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Ελληνίδα τρανσέξουαλ ηθοποιός βρήκε τη γαλήνη σε μοναστήρι

Ελληνίδα τρανσέξουαλ ηθοποιός βρήκε τη γαλήνη σε μοναστήρι

Στο γυναικείο μοναστήρι της αγίας Σοφίας, στην Κάλυμνο, μια γυναικεία φιγούρα με μακρύ μπλε φόρεμα και τα μαύρα μαλλιά της πιασμένα πίσω σκουπίζει με φούρια τα άνθη της βουκαμβίλιας που είναι σκορπισμένα στη μεγάλη αυλή.
Οι μοναχές περνούν από δίπλα της κι εκείνη χαμηλόφωνα τις χαιρετά. Είναι η ηθοποιός Μίνα Ορφανού, η πρωταγωνίστρια της κινηματογραφικής «Στρέλλας», που κατέκτησε το βραβείο του Α’ Γυναικείου Ρόλου από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου το 2010 και γνωστή από την συμμετοχή της στους "Βασιλιάδες". Ωστόσο, δεν αναγνωρίζεται εύκολα, αφού το κεφάλι της είναι σκυμμένο, σε ένδειξη σεβασμού. Η εθελοντική προσφορά της δεν είναι μόνο για ανθρωπιστικούς λόγους αλλά και για ψυχικούς, αφού η μονή αποτελεί το δεύτερο σπίτι της. Ακόμα και μετά την «αλλαγή» της η τρανσέξουαλ ηθοποιός παραμένει ευπρόσδεκτη από τις καλόγριες και αυτό τη γαληνεύει!
Γι' αυτήν την αθέατη πλευρά της η πρωταγωνίστρια μίλησε πρώτη φορά στην «Espresso»: «Νηστεία και προσευχή είναι το μυστικό για τη γαλήνη της ψυχής, όπως μου έμαθαν οι καλόγριες, γι' αυτό και δεν έχω κακίες ή αντιδικίες. Ετσι με μεγάλωσαν εδώ μέσα».

dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου