Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Αυτοί είναι οι νικητές των Βραβείων Βιβλίου Public 2016

H επίσημη Τελετή Απονομής των Βραβείων Βιβλίου Public πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 24 Μαΐου 2016, παρουσία πλήθους κόσμου στην κατάμεστη αίθουσα του Θεάτρου Παλλάς. O μοναδικός θεσμός στην Ελλάδα, που δίνει βήμα στις προτιμήσεις του αναγνωστικού κοινού και τιμά το βιβλίο και τους δημιουργούς του, ολοκληρώθηκε φέτος για τρίτη συνεχή χρονιά.
Με 235.000 ψήφους, περισσότεροι από 110.000 αναγνώστες έλαβαν φέτος μέρος στην ψηφοφορία σημειώνοντας ρεκόρ συμμετοχών. Φέτος, στα Βραβεία Βιβλίου Public συμμετείχαν  1.300 συγγραφείς, 150 εκδότες και 2.000 υποψήφια βιβλία, σε 8 διαφορετικές κατηγορίες βραβείων. Η βραδιά της επίσημης Τελετής Απονομής αποκάλυψε στους θεατές τη δύναμη των βιβλίων, υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια του Χρίστου Γεωργίου, με παρουσιαστή τον ηθοποιό Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο και τη μουσική της διεθνούς φήμης Καμεράτα, Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής υπό τη μουσική διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου.
Άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών συμμετείχαν ενεργά στη λαμπερή τελετή, απονέμοντας τα βραβεία: η Διευθύντρια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, Κατερίνα Κοσκινά, ο βραβευμένος φωτογράφος, Γιάννης Μπεχράκης, η δημοσιογράφος Άννα Μπουσδούκου, ο ηθοποιός Γιώργος Νανούρης, το τηλεοπτικό δίδυμο της σειράς «Ταμάμ», Τζωρτζίνα Λιώση και Λίλα Μπακλέση, η Γενική Γραμματέας του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη, Εμμανουέλα Παυλίδου, ο Μαέστρος της Καμεράτα, Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, Γιώργος Πέτρου, ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης και ο μεταφραστής και συγγραφέας Αχιλλέας Κυριακίδης ήταν μερικοί από τους απονεμητές των βραβείων.

Οι νικητές των βραβείων κοινού είναι οι ακόλουθοι: ΕΔΩ http://www.eleftherostypos.gr/politismos/6985-avtoi-einai-oi-nikites-twn-vraviwn-vivliou-public/
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου