Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Πλατφόρμα που βοηθά τα ΑΜΕΑ να αυτοεξυπηρετούνται νίκησε στον φοιτητικό διαγωνισμό JA START-UP

DIAGONISMOS

Την πρώτη θέση στο Φοιτητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας/JA START-UP του «Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece» κέρδισε η ιδέα του «AiDlink», μια καινοτόμα διαδικτυακή πλατφόρμα που φιλοδοξεί να βοηθήσει ουσιαστικά τα ΑΜΕΑ να αυτοεξυπηρετούνται και να νιώθουν όσο το δυνατόν πιο αυτόνομα.
Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Μαϊου, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Η ομάδα του «AiDlinK» που αποτελείται από τους τεταρτοετείςφοιτητές του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ολυμπία Κούστα, Κωνσταντίνο Σαμλή και Χριστίνα Τσάκωνα, κέρδισε έπαθλο 9.000 ευρώ και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό «Enterprise Challenge», του Junior Achievement Europe που θα διεξαχθεί στις 6-8 Ιουλίου στο Βουκουρέστι.
Το «ΑiDlink» λειτουργεί ως ψηφιακός ενδιάμεσος που γεφυρώνει το χάσμα ανάμεσα στα ΑΜΕΑ και τους φορείς που μπορούν να τα βοηθήσουν, ενώ καλεί τις επιχειρήσεις να χρηματοδοτήσουν λύσεις σε συγκεκριμένα προβλήματα αυτοεξυπηρέτησης που αντιμετωπίζουν», εξηγεί το μέλος της ομάδας Χριστίνα Τσάκωνα.
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου