Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

ΕΡΓΟΣΕ: Μετατίθεται για το καλοκαίρι του 2018 η ολοκλήρωση των έργων στο τμήμα Τιθορέα-Δομοκός



Το 2018 θα πρέπει να περιμένουν επιβάτες και εταιρείες για να δουν να λειτουργεί πλήρως αναβαθμισμένος ο σιδηροδρομικός διάδρομος Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το ypodomes.com, ουσιαστικά η συνολική ολοκλήρωση των έργων στο τμήμα Τιθορέα-Δομοκός μήκους 106χλμ μετατίθεται για το καλοκαίρι του 2018 και τότε θα έχουμε το πρώτο ηλεκτροκίνητο τρένο που θα ξεκινήσει από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη (ή αντίθετα) σε πλήρως λειτουργική διπλή γραμμή με ηλεκτροκίνηση και σηματοδότηση.

Η αιτία της καθυστέρησης όπως όλα δείχνουν είναι η καθυστέρηση που υπήρξε λόγω της κρίσης το 2015. Η εργολαβία σκούπα στο τμήμα Τιθορέα-Δομοκός που εκτελείται από το κοινοπρακτικό σχήμα των 3 κορυφαίων ελληνικών τεχνικών εταιρειών ΑΚΤΩΡ-ΤΕΡΝΑ-J&P ξεκίνησε από τις αρχές του 2014 ως φυσική συνέχεια των πολλαπλών εργολαβιών της προηγούμενης δεκαετίας.

Στο τμήμα αυτό υπάρχουν και οι 2 μεγαλύτερες δίδυμες σιδηροδρομικές σήραγγες της χώρας, αυτή του Καλλιδρόμου με μήκος 9,1χλμ και εκείνη της Όθρυος με 6,3χλμ. Η χρονοαπόσταση Αθήνας-Θεσσαλονίκης με την ολοκλήρωση των έργων θα καλύπτεται σε 3 ώρες και 15 λεπτά ενώ σημαντική θεωρείται και η εξοικονόμηση από τη χρήση ηλεκτρισμού και όχι πετρελαίου.

ypodomes.com


ΠΗΓΗ  http://domokos-news.blogspot.gr/2016/01/2018.html
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου