Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Πως έγιναν τα κορν-φλέικς το δημοφιλέστερο πρωινό στον κόσμο. ...

Διαφήμιση των δημητριακών του Κέλλογκ

 Στις 7 Μαρτίου του 1894, οι ασθενείς του Σανατορίου Μπατλ Κρικ δοκίμασαν για πρώτη φορά κορν-φλέικς, τις νιφάδες καλαμποκιού που θα γίνονταν το δημοφιλέστερο πρωινό στον κόσμο. Ο δημιουργός τους, Γουίλ Κέλλογκ, κατάλαβε απ’ τα χαμόγελα στα πρόσωπα των ασθενών ότι είχε στα χέρια του κάτι πολύτιμο. Η ιστορία των κορν-φλέικς ξεκινάει, όπως πολλές άλλες ιστορίες ευρεσιτεχνίας, από ένα τυχαίο συμβάν. Το Σανατόριο Μπατλ Κρικ ήταν ένα πολυτελές κέντρο υγείας και αδυνατίσματος που διεύθυνε ο γιατρός Τζον Κέλλογκ, ο μεγάλος αδερφός του Γουίλ. Μέχρι το 1894, η μοίρα των δύο αδελφών φαινόταν προδιαγεγραμμένη. Ο μορφωμένος Τζον θα γινόταν ο πλούσιος και πετυχημένος, ενώ ο Γουίλ θα έμενε για πάντα στη σκιά του και θα τον υπηρετούσε τυφλά. Ο Τζον δούλευε στο σανατόριο, 15 ώρες την ημέρα, 7 μέρες την εβδομάδα κι έκανε τις δουλειές που κανείς άλλος δεν ήθελε. Δεν πήρε αύξηση ποτέ, ούτε άδεια αναψυχής. Ένα απ’ τα πάμπολλα καθήκοντά του ήταν  να δημιουργεί νέα γευστικά, αλλά υγιή γεύματα για τους ασθενείς.... 

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/pos-eginan-ta-korn-fleiks-to-dimofilestero-proino-ston-kosmo-xekinisan-tichea-apo-ena-sanatorio-ke-eginan-amesos-anarpasta-i-megali-kontra-metaxi-ton-aderfon-kellogk-ke-i-diki-gia-ta-pitoura/
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου