Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

6 μήνες δάνειο ζωής για τα αυθαίρετα! - Γράφει ο Ηλίας Θεοδωρόπουλος

images

Kλιμακωτή χρέωση με βάση τον χρόνο προσέλευσης και εκπτώσεις στα ασθενή κοινωνικά στρώματα, που θα αποτελέσουν ισχυρό κίνητρο για να ενταχθούν στον νόμο για τα αυθαίρετα όσοι μέχρι σήμερα αδυνατούσαν για οικονομικούς λόγους, σχεδιάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος.
Πρόκειται για μερικά από τα νέα μέτρα που μελετά η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου και με τα οποία θα συνοδεύσει τη νέα παράταση στον νόμο 4178/2013 που εκπνέει στις 8 Φεβρουαρίου του 2016. Στόχος του υπουργείου είναι η παράταση που θα δοθεί να είναι περιορισμένης κλίμακας, μέχρι η κυβέρνηση να προχωρήσει σε ό,τι έχει εξαγγείλει από πέρυσι, στην αναμόρφωση δηλαδή του νόμου για τα αυθαίρετα με χωροταξικά και περιβαλλοντικά κριτήρια.
Το χρονοδιάγραμμα, ωστόσο, είναι θεωρητικό και είναι σαφές ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια για να διευρυνθεί. Εάν όμως τηρηθεί το πλάνο του υπουργείου, αυτό σημαίνει ότι η παράταση του νόμου θα είναι περίπου έξι μήνες, διάστημα που θα πρέπει οι πολίτες να εκμεταλλευτούν για να νομιμοποιήσουν τα αυθαίρετα με ευνοϊκούς όρους.
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου