Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΕΡΛΕΓΚΑΣ - ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΜΕΛΑΣ LIVE







Ο Βασίλης Τερλέγκας γεννήθηκε στο Πεύκο Καλαβρύτων. Αρχισε να ασχολείται με το τραγούδι από ηλικία 15ετών.
Η μουσική είναι το μεγαλύτερο πάθος του Βασίλη Τερλέγκα. Ο ίδιος γράφει μουσική και στίχους και παίζει όλα τα έγχορδα μουσικά όργανα, π.χ. κιθάρα, μπουζούκι, βιολί, κτλ. 
Η τελευταία του δισκογραφική δουλειά έχει τίτλο "Κόκκινη Γραμμή" και είναι ο 16ος προσωπικός δίσκος. Την μουσική υπογράφουν ο ίδιος, και οι Θανάσης Καργίδης, Κώστας Μηλιωτάκης και Κλουβάτος και τους στίχους οι Πάνος Φαλάρας, Σμαρούλα Μαραγκουδάκη και Γιάννης Τζοαννόπουλος.
Οι περισσότερες δισκογραφικές δουλειές του Βασίλη Τερλέγκα είναι χρυσές. Στους περισσότερους δίσκους της καριέρας του, τους στίχους υπογράφει ο σημαντικός ποιητής Μάνος Ελευθερίου.

Ο Ζαφείρης Μελάς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί με μια λέξη «αυθεντικός». Ένας από τους λίγους λαϊκούς τραγουδιστές που ξέρει να κερδίζει το κοινό με τη δυναμική των τραγουδιών του και την χαρακτηριστική φωνή του.
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και από μικρός αγαπούσε ιδιαίτερα την ελληνική μουσική. Ξεκίνησε την καριέρα σαν τραγουδιστής με εμφανίσεις σε νυχτερινά κέντρα. Όμως δεν άργησε να τον ανακαλύψει και να τον κερδίσει η δισκογραφία. Με την ηχογράφηση του πρώτου του δίσκου, έγινε η αρχή για μια λαμπρή καριέρα, που ήδη μετράει πολλά χρόνια και πάνω από δεκαεννέα δίσκους.
Ο Ζαφείρης Μελάς με την χαρακτηριστική λαϊκή φωνή, την μοναδική ερμηνεία, με τραγούδια που έχουν γίνει μεγάλες επιτυχίες και τραγούδια που θα μείνουν, είναι από τους πιο δημοφιλείς τραγουδιστές χωρίς να παρουσιάζεται συχνά στα media.
Λατρεμένη του πόλη η Θεσσαλονίκη όπου και μένει μόνιμα. Η οικογένεια του παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή του και προτιμά να την κρατάει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Στην Αθήνα κατεβαίνει μόνο για επαγγελματικούς σκοπούς.
Έχει συνεργαστεί με όλους τους σημαντικούς λαϊκούς καλλιτέχνες
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου