Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Πέθανε ο ακαδημαϊκός και ερευνητής Δημήτρης Τριχόπουλος

Ο Δημήτρης Τριχόπουλος, ο διακεκριμένος ακαδημαϊκός, ερευνητής και καθηγητής ιατρικής και επιδημιολογίας στα πανεπιστήμια Χάρβαρντ και Αθηνών, πέθανε σήμερα στις 2 τα ξημερώματα στην καρδιολογική μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, όπου νοσηλευόταν την τελευταία εβδομάδα μετά από οξύ καρδιακό επεισόδιο, σε ηλικία 76 ετών.
ImageHandler.ashx
Το σημαντικό ερευνητικό έργο του περιστρέφονταν κυρίως γύρω από τους περιβαλλοντικούς παράγοντες της καρκινογένεσης με έμφαση στη διατροφή.

Γεννήθηκε το 1938 στον Βόλο. Το 1963 αποφοίτησε από την Ιατρική Αθηνών και μετεκπαιδεύθηκε στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Λονδίνου, Χάρβαρντ και Οξφόρδης. Διατέλεσε καθηγητής και διευθυντής του Τμήματος Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ (1989-1996), καθηγητής Πρόληψης Καρκίνου και διευθυντής του Κέντρου για την Πρόληψη Καρκίνου στο Χάρβαρντ (1993-1997), καθηγητής και διευθυντής του Τμήματος Υγιεινής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 1972, αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής Επιδημιολογίας στο Ινστιτούτο Karolinska στη Στοκχόλμη από το 1998 και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών από τον Ιούνιο του 1997.




ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ  

dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου