Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Στις φυλακές Δομοκού ο Μαζιώτης -Ξεκίνησαν τη λειτουργία τους ως φυλακές υψίστης ασφαλείας

Σταδιακά αρχίζει η λειτουργία των φυλακών υψίστης ασφαλείας Δομοκού, σε εφαρμογή του νόμου 4274/2014, και κατόπιν σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας.
Ήδη σήμερα, μεταφέρθηκε το ηγετικό στέλεχος του Επαναστατικού Αγώνα Νίκος Μαζιώτης, ενώ στο επόμενο διάστημα θα μεταφερθούν κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας τα μέλη της 17Ν, όπως είναι ο φερόμενος αρχηγός της οργάνωσης Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, ο Δημήτρης Κουφοντίνας και άλλοι.
Σημειώνεται ότι οι φυλακές Δομοκού είναι το πρώτο κατάστημα κράτησης στην χώρα μας που ανταποκρίνεται στα Ευρωπαϊκά πρότυπα κράτησης ασφαλείας. Η μεταγωγή των κρατουμένων γίνεται με εισαγγελική παραγγελία και ανάλογα με την επικινδυνότητα και τα αδικήματα που έχουν διαπράξει. Υπενθυμίζεται ότι για πρώτη φορά η εξωτερική φύλαξη μιας φυλακής και η επιτήρηση των πτερύγων από τις υπερυψωμένες σκοπιές, ανατίθεται στην αστυνομία.


Πηγή: Στις φυλακές Δομοκού ο Μαζιώτης -Ξεκίνησαν τη λειτουργία τους ως φυλακές υψίστης ασφαλείας | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/184849/stis-fylakes-domokoy-o-maziotis-xekinisan-ti-leitoyrgia-toys-os-fylakes-ypsistis#ixzz3NTSId0Na
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου