Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Τηγανητά αυγά μάτια αλά …ρωσικά

Τηγανητά αυγά μάτια αλά …ρωσικά
Τα αυγά είναι ίσως η πιο κοινή τροφή στον κόσμο. Με το ασπράδι και τον κρόκο τους, πλούσια και τα δύο σε θρεπτικά συστατικά, μπορεί κανείς να φτιάξει μοναδικά πιάτα. Από σάλτσες όπως μαγιονέζα, μέχρι ομελέτες ολλαντέζ ή τορτίγες αλλά και γλυκά όπως κρέμες ή μαρέγγα. Είναι να απορεί κανείς με τους άπειρους τρόπους που υπάρχουν για να τα μαγειρέψει κανείς, ενώ κάθε χώρα και πολιτισμός έχουν τις δικές του προτιμήσεις στην παρασκευή τους.
Οι Γάλλοι έχουν έναν ιδιαίτερο τρόπο να κάνουν ομελέτες, οι Πορτογάλοι κάνουν τα διάσημα αυγά τυφλοπόντικες και οι Μεξικανοί είναι γνωστοί για τα νόστιμα αυγά- ραντσέρος. Το παραδοσιακό αγγλικό πρωινό, περιλαμβάνει οπωσδήποτε αυγά. Στην Ισπανία έχουν τις περίφημες τορτίγιες με πατάτες, στην Αμερική την σαλάτα με αυγά, και στην αραβική και εβραϊκή κουζίνα τα λεγόμενα σακσούκα.
Στη Ρωσία δεν υπάρχουν πολλές διάσημες ή κλασικές συνταγές για τα αυγά, ωστόσο υπάρχουν κάποιοι δημοφιλείς τρόποι που μαγειρεύονται. Για παράδειγμα, οι Ρώσοι απολαμβάνουν πραγματικά τα αυγά μάτια. Συνήθως βάζουμε και άλλα συστατικά στο τηγάνι μαζί με τα αυγά κάνοντας το περίφημο πιάτο "γιαΐσνιτσα-γκλαζούνια" που σημαίνει «αυγά μάτια -ορθάνοιχτα». 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ  http://gr.rbth.com/
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου