Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Αποκαλύφθηκε και δεύτερη είσοδος - Υπάρχει οπή στο προθάλαμο - Ενδείξεις για σύληση (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)



Όσο περνάνε οι μέρες, νέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με τον τάφο της Αμφίπολης. Ύστερα με την πλήρη αποκάλυψη της πρόσοψης του ταφικού μνημείου,
Αποκαλύφθηκε και δεύτερη είσοδος στον περίβολο του μνημίου. Ωστόσο ανησυχία Ανησυχία προκαλεί η οπή στοn προθάλαμο για το αν έχει συληθεί ή όχι τάφος.Η οπή στον προθάλαμο, έχει μεγέθος 40Χ50.
Η τρύπα είναι αρκετά μεγάλη ώστε να χωρέσει να περάσει άνθρωπος μέσα από αυτήν
Αποκαλύφθηκε η πρόσοψη του τάφου της Αμφίπολης - Δείτε Φωτογραφίες
Το Υπουργείο Πολιτισμού σε ανακοίνωση του αναφέρει πως αποκαλύφθηκε σχεδόν ολόκληρη η πρόσοψη του ταφικού μνημείου στην Αμφίπολη, καθώς σχεδόν ολοκληρώθηκε η αφαίρεση των λιθόπλινθων από τον τοίχο σφράγισης. Το ταφικό μνημείο όπως προσθέτει η ανακοίνωση που αποτελεί μία εξαιρετικά πρωτότυπη σύνθεση για την αντίστοιχη αρχιτεκτονική του τύπου του μακεδονικού τάφου, του τελευταίου τετάρτου του 4 π.Χ αιώνα
Η πρόσοψη έχει διάκοσμο που δεν διαφέρει από τους πλευρικούς τοίχους, με νωπογραφία που μιμείται τον ευρύτερο μαρμάρινο περίβολο. Το μέγιστο άνοιγμα ανάμεσα στις παραστάδες ανέρχεται στο 1,67μ.
Όπως αναφέρει το υπουργείο, η τυπολογία υποδεικνύει ότι δεν υπήρξαν θυρόφυλλα, αλλά πρόκειται για απλό άνοιγμα εισόδου.
Η αφαίρεση των χωμάτων, στο εσωτερικό του προθαλάμου, εμφανίσε κάτω από το μαρμάρινο ιωνικό επιστύλιο, ένθετη μαρμάρινη επένδυση, από ορθοστάτες, καθ όλο το μήκος των πλευρικών τοίχων.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr/arthron/
Follow us: @alfavita on Twitter | alfavita.gr on Facebook
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου