Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Tότε μπορούσαν και στο ξερό! ΛΑΜΙΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ για το κύπελλο (video)

Λένε πολλοί ότι τα γήπεδά μας έχουν αδειάσει επειδή δεν παρέχουν στον κόσμο τις ανέσεις των αντίστοιχων του εξωτερικού. Τρίχες -με το συμπάθειο! Λες και το γήπεδο είναι... Μέγαρο και ο φίλαθλος είναι καμιά κυρία της υψηλής κοινωνίας που φοβάται μη λερώσει το πανάκριβο ταγέρ της!

Και ζητάμε δερμάτινα καθίσματα, σκέπαστρα για τη βροχή... Και ακούμε και τους ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές να γκρινιάζουν διαρκώς. Για τους κακούς χλοοτάπητες των περισσότερων γηπέδων, με τις αναρίθμητες λακκούβες, που δεν τους αφήνουν να ξεδιπλώσουν το αστείρευτο ταλέντο τους.

Δεν λέμε ότι δεν πρέπει να εκσυγχρονιστούμε κι εμείς κάποια στιγμή. Αλλά η δικαιολογία των άθλιων συνθηκών που επικρατούν στα ελληνικά γήπεδα και αποτρέπουν τον κόσμο να πάει να δει μπάλα είναι της πλάκας. Και αν δεν συμφωνείτε, δείτε το βιντεάκι που επισυνάπτουμε από τον αγώνα της Λαμίας με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο, πριν από ακριβώς 28 χρόνια. Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση στους ανωτέρου ευτελείς -επιτρέψτε μας- ισχυρισμούς.

Μην εκπλήσσεστε από την εικόνα, εσείς οι κάτω των 25. Έτσι ήταν τα περισσότερα γήπεδα της Γ΄ Εθνικής τη δεκαετία του ΄80. Με χωμάτινο τερέν (ξερό, όπως το λέγαμε τότε) και χωρίς καρεκλάκια στην κερκίδα (για όσους δεν ήθελαν να λερωθούν από το τσιμέντο, υπήρχε και το κάθισμα από φελιζόλ). Και όμως, και καλή μπαλίτσα παίχτηκε και οι κερκίδες ήταν τίγκα στον κόσμο. Γιατί; Για αναρωτηθείτε τι μπορεί να έχει αλλάξει...

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με όλα τα αστέρια του, που δεν φοβήθηκαν μη χτυπήσουν. Ίσα-ίσα, ο Νίκος Αναστόπουλος... τόλμησε στο 68΄ να επιχειρήσει ένα από τα κλασικά ψαλιδάκια του και πέτυχε το γκολ που χάρισε στους ερυθρόλευκους τη νίκη με 1-0!

Η Λαμία, όμως, η οποία την προηγούμενη χρονιά είχε αποκλείσει την ΑΕΚ, στάθηκε κάτι παραπάνω από αξιοπρεπώς και απείλησε με αποκλεισμό τον μεγάλο αντίπαλό της. Έχοντας χάσει με 2-1 στο πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ (αν και είχε προηγηθεί με 1-0 στο ημίχρονο!), μπήκε δυνατά στη ρεβάνς για να πετύχει το γκολ που θα της έδινε προβάδισμα πρόκρισης. Αν δεν ήταν άτυχη ίσως η ομάδα της Φθιώτιδας να είχε γράψει άλλη μία χρυσή σελίδα στην ιστορία της.


Δείτε το βίντεο ΕΔΩ


πηγη   http://www.sportday.gr   ///   http://www.starsports.gr
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου