Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΟΜΟΚΟΥ: Ωχριά και το …Αλκατράζ!

Νερό μόνο 3 ώρες το 24ωρο έχει συνήθως το σωφρονιστικό κατάστημα Δομοκού όπου κρατούνται  σχεδόν 700 άτομα από τις 12…. φυλές του  Ισραήλ με όλη την γκάμα των αδικημάτων του ελληνικού ποινικού κώδικα.
Σε κάθε κελί  στοιβάζονται 4 κρατούμενοι αλλά στην τουαλέτα πρέπει να πάνε όλοι μέσα σε αυτές τις 3 ώρες που έχει νερό μετά κανείς δεν μπορεί να κάνει την φυσική του ανάγκη και θα πρέπει να περιμένει την επόμενη μέρα που θα έχει νερό για να ρίξει στην λεκάνη της τουαλέτας.
Όπως δήλωσε στο  κεντρικό δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1 96,2 ο πρόεδρος των σωφρονιστικών υπάλληλων Δομοκού αρχιφύλακας  Γιώργος Γκίζας εργαζόμενοι και  κρατούμενοι έχουν στην διάθεση του μόνο 3 ώρες νερό μετά όσοι μπορούν προμηθεύονται  εμφιαλωμένο, οι άλλοι απλά… κορακιάζουν!
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Δομοκού τον εν αποστρατεία πρώην Διοικητή της αντιτρομοκρατικής Στέλιο Σύρο φέτος λόγω της ανομβρίας έχουν  μειωθεί κατά πολύ τα  αποθέματα του υδροφόρου ορίζοντα και  παρόμοιο πρόβλημα παρουσιάζεται  και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Δομοκού.
Εξέφρασε δε την υποψία ότι μπορεί το δίκτυο να παρουσιάζει διαρροές και θα ελεγχθεί αλλά  δεν μπορεί να κάνει τίποτα περισσότερο με τα οικονομικά που διαθέτει ο Δήμος μετά τις δραματικές περικοπές των αυτοτελών κεντρικών πόρων.
Παράλληλα  ο κ. Σύρος κάλεσε την Διοίκηση των φυλακών να ελέγξει γιατί παρατηρείται υπερκατανάλωση νερού στις φυλακές, σχεδόν υπερδιπλάσια από όση καταναλώνουν όλοι οι κάτοικοι της πόλης του Δομοκού.
Ετσι κρατούμενοι και σωφρονιστικοί προσεύχονται διαρκώς
 Να πιάσει Θεέ μου μια βροχή και να κρατήσει να με μουσκέψει ως την ψυχή και να με σβήσει!
Ο πρόεδρος των σωφρονιστικών ανέφερε επίσης στον ΛΑΜΙΑ FM-1 ότι τα συχνά επεισόδια που σημειώνονται πολλά από αυτά αιματηρά όπως αυτό του περασμένου Σαββάτου που ένας ιρακινός μαχαίρωσε στην κοιλιά έναν  σενεγαλέζο  οφείλεται  εν πολλοίς και στο γεγονός ότι λόγω της υπεράριθμους των κρατουμένων, ορισμένοι εκ  των οποίων είναι υποχρεωμένοι να κοιμούνται στο πάτωμα, συγχρωτίζονται στην ίδια  πτέρυγα, ακόμη και στο ίδιο κελί άνθρωποι από διαφορετικές χώρες με διαφορετικές αντιλήψεις και νοοτροπία με αποτέλεσμα να δημιουργούνται  προστριβές που καταλήγουν σε σοβαρά επεισόδια.


dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου