Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Ανεβάζουν τους «τόνους» οι αστυνομικοί για μισθούς, περικοπές και ελλείψεις στην ΕΛ.ΑΣ.

Σκληραίνουν τη στάση τους ενάντια στην κυβέρνηση οι αστυνομικοί ενόψει και της ΔΕΘ, όπου ανεμένεται η αστυνομική παρουσία να είναι ισχυρή. Οι αστυνομικοί υπάλληλοι μέσω των συνδικαλιστικών τους ενώσεων επιχειρούν να «ανεβάσουν» τους τόνους καθώς υποστηρίζουν ότι η φωνή τους δεν ακούγεται εδώ και πολύ καιρό.

Για αυτό το λόγο, σύσσωμοι συνδικαλιστικοί φορείς των Αστυνομικών, Λιμενικών και Πυροσβεστών απέστειλαν επιστολή στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στην οποία ζητούν να τηρηθούν οι κυβερνητικές δεσμεύσεις για τα Σώματα Ασφαλείας, ωστόσο τονίζεται ότι η οικονομική κατάσταση των αστυνομικών φαίνεται να έχει αλλάξει δραματικά τον τελευταίο καιρό παρά τη μεγάλη συνδρομή τους στην ασφάλεια και εξυπηρέτηση των πολιτών. Από τους συνδικαλιστές μέχρι ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζεται ότι οι περισσότεροι άνδρες της Αστυνομίας βρίσκονται στα όρια της εξαθλίωσης και της φτώχειας και το αξιόμαχο των δυνάμεων κρίνεται διάτρητο με τόσες καθημερινές οικονομικές δυσκολίες.

Οι συνδικαλιστικές ενώσεις με βάση τα παραπάνω επιχειρήματα διοργανώνουν στις 6 Σεπτεμβρίου πανελλαδικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη με... φόντο μάλλον τη ΔΕΘ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «σε κοινή σύσκεψη των προεδρείων των Ομοσπονδιών μας, την 28 Αυγούστου 2013, εκφράστηκε η αγωνία του συνδικαλιστικού μας κινήματος για το μέλλον των Σωμάτων Ασφαλείας, ως Οργανισμών επιφορτισμένων με την κατοχύρωση της ασφάλειας των πολιτών και της κοινωνικής ειρήνης και εκτιμήθηκε ότι η συντεταγμένη Πολιτεία και ειδικά η Κυβέρνηση, παρά τους αγώνες μας που τυγχάνουν της καθολικής στήριξή τους από την ελληνική κοινωνία, δεν έχει προβεί ακόμα σε αναθεώρηση της ακολουθητέας από αυτήν πολιτικής στον τομέα των περικοπών των λειτουργικών και μισθολογικών δαπανών της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Η επιστολή στον πρωθυπουργό
Σε επιστολή τους στον πρωθυπουργό οι συνδικαλιστικές ενώσεις της ΕΛ.ΑΣ. περιγράφουν τις σοβαρές ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό καθώς και τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω περικοπών, ενώ ζητούν άμεσα συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά και προειδοποιούν για κινητοποιήσεις. «Αναγνωρίζοντας τη δεινή οικονομική θέση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και ο ελληνικός λαός, από την πρώτη στιγμή του σχηματισμού της κυβέρνησης, αναμέναμε την εκπλήρωση των προεκλογικών σας δεσμεύσεων, αποτρέποντας περαιτέρω οικονομικές περικοπές στη λειτουργία των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και αναγνωρίζοντας την επικινδυνότητα της εργασίας των Αστυνομικών, των Λιμενικών και των Πυροσβεστών, όπως ειδικά είχατε δεσμευτεί και κατά τη συνάντησή μας στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στις 13 Μαρτίου 2012.

Στο διάγγελμά σας προς τον ελληνικό λαό την 17-07-2013, ανακοινώσατε ότι δεν θα εφαρμοστούν μέτρα που έχουν ψηφιστεί στο μνημόνιο για το 2014 κι έτσι δε θα γίνει νέα μείωση στις συντάξεις και τους μισθούς των στρατιωτικών. Γνωρίζουμε, όμως, ότι προγραμματίζονται νέες περικοπές των λειτουργικών δαπανών και παράλληλα διατηρούνται αναλλοίωτες οι διατάξεις που απορρέουν από τον Νόμο 4093/2012, για τη θέσπιση νέου μισθολογίου με περαιτέρω μειώσεις κατά 88,2 εκατ. € σε όσους υπηρετούν και κατά 161,8 εκατ. € στους συνταξιούχους.

Επειδή όλα αυτά τροφοδοτούν την αγωνία του ανθρώπινου δυναμικού των Σωμάτων Ασφαλείας και λειτουργούν αρνητικά στην όποια προσπάθεια για διατήρηση του αξιόμαχού τους, παρά τα προβλήματα και τις τρομερές ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και μέσα, παρακαλούμε όπως έχουμε άμεσα μια συνάντηση μαζί σας, προκειμένου τύχουμε δια ζώσης των τοποθετήσεών σας επί των προαναφερόμενων προβληματισμών και ανησυχιών μας.

Αναγνωρίζοντας τη δεινή οικονομική θέση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και ο ελληνικός λαός, από την πρώτη στιγμή του σχηματισμού της κυβέρνησης, αναμέναμε την εκπλήρωση των προεκλογικών σας δεσμεύσεων, αποτρέποντας περαιτέρω οικονομικές περικοπές στη λειτουργία των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και αναγνωρίζοντας την επικινδυνότητα της εργασίας των Αστυνομικών, των Λιμενικών και των Πυροσβεστών, όπως ειδικά είχατε δεσμευτεί και κατά τη συνάντησή μας στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στις 13 Μαρτίου 2012».
Στη ΔΕΘ οι αστυνομικοί υπό... προϋποθέσεις
Σε ανακοίνωσή τους οι αστυνομικοί μάλλον επιφυλλάσονται για την παρουσία τους στη ΔΕΘ. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται,
«Όπως είναι γνωστό, κάθε χρόνο μεγάλος αριθμός συναδέλφων μας από την Αθήνα και άλλες περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας μετακινείται για αρκετές ημέρες στην Γ.Α.Δ. Θεσσαλονίκης προκειμένου να συνδράμει τις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης στα μέτρα τάξης και ασφάλειας για την Διεθνή Έκθεση.

Τα προηγούμενα χρόνια, όπως είχαν επισημάνει οι Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις μας, διαπιστώθηκαν σε αρκετές περιπτώσεις προβλήματα αναφορικά με τη διαμονή των συναδέλφων μας, τη δικαιολόγηση των οδοιπορικών εξόδων τους, αλλά και τις ημερήσιες ώρες απασχόλησης τους.

Προκειμένου να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για την απρόσκοπτη εργασία όσων θα κληθούν να μετακινηθούν, παρακαλούμε όπως με παρέμβασή σας ληφθεί υπηρεσιακή μέριμνα για τη διασφάλιση των προβλεπόμενων διατάξεων από τον εσωτερικό μας κανονισμό (ωράριο εργασίας – ημερήσια ανάπαυση) αλλά και να θεωρηθεί η μετακίνηση των συναδέλφων μας ως ανελαστική περίπτωση για την αντιμετώπιση σοβαρών περιστατικών, και όχι συνηθισμένες δραστηριότητες της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να είναι εφικτή η δικαιολόγηση των οδοιπορικών εξόδων (διαμονή σε ξενοδοχείο) και σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση κάτω των 160 χλμ. περισσότερες από μια ημέρες».



ΠΗΓΗ   http://newpost.gr/
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου