Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

ΦΘΙΩΤΙΔΑ : ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΙΑ 2013 - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Πέντε χρόνια συμπληρώνονται φέτος , για τον πολιτιστικό θεσμό των «Θερμοπυλειων» που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2009. Πέντε χρόνια προσπάθειας ανάδειξης και αποτίμησης φόρου τιμής σε έναν χώρο που αποτελεί σημεία αγώνα με παγκόσμια αναγνώριση. Το πρωί της Παρασκευής, στο γραφείο του ΔημάρχουΛαμιέωνΓιώργου Κοτρωνιά όλοι οι φορείςπου συμμετέχουν στις φετινές εκδηλώσεις ενημέρωσαν με συνέντευξη τύπου για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων αλλά και τα σχέδια ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου .Ο Δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς , η Προϊσταμένη της ΙΔ΄ Εφορείας Προϊστορικών& Κλασσικών Αρχαιοτήτων κα Μαρία –Φωτεινή Παπακωνσταντίνου , ο πρόεδρος του ΤΕΕ κος Απόστολος Καραναστάσης , ο πρόεδρος τουΕΒΕ ΑλέκοςΔιαμαντάρας και ο πρόεδρος της «Λαμιακής Πολιτείας» ΔημήτρηςΚολτσίδαςκαι ο πρόεδρος της ΦωτογραφικήςΟμάδας Λαμίας Λευτέρης Αντωνίου τόσο για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων όσο και για το μνημόνιο συνεργασίας και Συναντήληψης για την σύσταση διεπιστημονικής ομάδας αρμόδιας για την εκπόνηση μελέτης ανάπλασης-ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου των Θερμοπυλών. Υπογραμμίσθηκε δε η ανάγκη «…ανανέωσης , επέκτασης και αποκέντρωσης των δραστηριοτήτων καθώς και η μεγαλύτερη συμμετοχή και προβολή εντός και εκτός Ελλάδας του θεσμού…».
Οι φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το διήμερο6 & 7 Σεπτεμβρίου Παρασκευή και Σάββατο, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει τις δύο αυτές ημέρες την παρουσίαση των σχεδίωνγια την ανάπλαση και ανάδειξη του Ιστορικού Χώρου των Θερμοπυλών , που θα προκύψουνμέσα απ την συνεργασία του Δήμου Λαμιέων , του ΤΕΕ ΑνατολικήςΣτερεάς και της ΙΔ΄Εφορείας Προιστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων. Ακόμη την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί ΈκθεσηΦωτογραφίας με θέμα :»ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ»απ την Φωτογραφική ομάδα Λαμίας.

Το Σάββατο το βράδυ στον Λόφο του Κολωνού , απέναντι απ το Μνημείο του Λεωνίδα θα πραγματοποιηθεί η συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου με τίτλο: »Πάντα γελαστοί και γελασμένοι…» . Στην συναυλία εκτός του συνθέτη συμμετέχουν ο Δημήτρης Μπάσης και η Ρίτα Αντωνοπούλου,ερμηνεύοντας τραγούδια τόσο του ίδιου του συνθέτη όσο και άλλων μεγάλων Ελλήνωνσυνθετών. Εισιτήρια για την συναυλία προπωλούνται στα γραφεία του ΔΗΠΕΘΕ Ρόυμελης. Όπως μάλιστα ανακοινώθηκε απ τον Δήμαρχο Λαμιέων Γιώργο Κοτρωνιά ότι το Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8:00 το πρωί έως 19:00 και Σάββατο και Κυριακή από τις 10:00 έως 18:00.



ΠΗΓΗ   http://www.ilamia.gr/index/topika/thermopuleia-2013-thesmos-pente
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου