Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Άγγελος Τανάγρας - Το απίστευτο πείραμα τηλεπάθειας που άφησε άφωνους τους επιστήμονες

 


Για τους περισσότερους ο Άγγελος Τανάγρας θεωρείται ο «πατέρας της παραψυχολογίας» στην Ελλάδα και -από ό,τι δείχνουν τα γεγονότα- καθόλου άδικα. Ο Άγγελος Ευαγγελίδης, όπως ήταν το πραγματικό όνομά του, δεν θυμίζει σε τίποτα διάφορους σύγχρονους «τσαρλατάνους» που παρουσιάζουν τους εαυτούς τους ως πνευματιστές.

Γεννημένος στην Αθήνα το 1877, είχε σπουδάσει ιατρική σε Ελλάδα και Γερμανία και εκτός από τις σπουδές του και τη συγγραφή δοκιμίων, επιστημονικών μελετών, μυθιστορημάτων, είχε στο βιογραφικό του και τα παράσημα από τον ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897, την Κρητική Επανάσταση αλλά και τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ως άνθρωπος που έχαιρε τεράστιας εκτίμησης, ανέλαβε την θέση του εκπροσώπου της Διεθνούς Υγειονομικής Επιτροπής και τελικά αποστρατεύτηκε με τον βαθμό το Γενικού Αρχιάτρου προκειμένου να αφοσιωθεί στο αντικείμενο που τον κέντριζε περισσότερο. Την παραψυχολογία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ: https://menshouse.gr/istories/138661/to-apisteyto-peirama-tilepatheias-poy-afise-afonoys-toys-epistimones


dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου