Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2020

ΝΟΜΙΚΟΣ Δ ΑΒΕΚ - Παρασκευή Ντοματοπελτέ - Εργοστάσιο

 Ο Δημήτρης, ο Μάριος και ο Πέτρος Νομικός συνεχίζουν την παράδοση της οικογένειας που ξεκίνησε το 1915 στην Σαντορίνη από τον Παππού τους.

Η ιστορία της επιχείρησης

Η Δ. ΝΟΜΙΚΟΣ Α.Ε. ιδρύθηκε πριν από 96 χρόνια από τον Δημήτριο Νομικό και ήταν η πρώτη βιομηχανία παραγωγής προϊόντων τομάτας στα Βαλκάνια. Η λειτουργία της ξεκίνησε το 1915 στην Σαντορίνη, που σήμερα, είναι ένας παγκοσμίως διακεκριμένος τουριστικός προορισμός.

Τρεις γενεές αργότερα η εταιρία συνεχίζει να ειδικεύεται στην παραγωγή προϊόντων τομάτας για βιομηχανική, λιανική και foodservice χρήση. Είναι κατά βάση εξαγωγική και συνεχίζει να είναι 100% οικογενειακή. 

Είναι η μεγαλύτερη εταιρία επεξεργασίας προϊόντων τομάτας στην Ελλάδα και μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Ο τζίρος της αγγίζει τα 60 εκ ευρώ και το 80% του τζίρου της προέρχεται από εξαγωγές.

Κατά την τελευταία δεκαετία της ζωης της η εταιρεία διπλασίασε το μέγεθος της μέσω συμμετοχών και εξαγορών. Συγκεκριμένα : Το Μάιο του 2003 η εταιρεία επέκτεινε τις δραστηριότητες της στο εξωτερικό αποκτώντας το πλειοψηφικό πακέτου της εταιρίας Merko Gida SanayiVeTicaret A.S, που είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες επεξεργασίας τομάτας στην Τουρκία.

Τον Ιανουάριο του 2007 εξαγόρασε την ελληνική θυγατρική της H.J. Heinz LTD, "ΚΩΠΑΪΣ Α.Ε." και έτσι έγινε ένας από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς οίκους επεξεργασίας τομάτας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τον Αύγουστο του 2017 τέθηκε σε λειτουργία το εργοστάσιο των Φαρσάλων.

Λευτέρης Ευαγγέλου  (thessaliaeconomy.gr)

ΠΗΓΗ http://www.thessaliaeconomy.gr/blog/viomixania/h-nomikos-egkainiase-sta-farsala-ti-nea-paragogiki-tis-monada
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου