Σάββατο 16 Μαΐου 2020

Βίκος Ζαγοροχώρια - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

24774779_1960304824242304_4643220289222939340_n

Η έκταση στην οποία βρίσκονται οι πηγές και οι εγκαταστάσεις της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων Α.Ε. είναι ιδιόκτητη. Βρίσκεται σε περιοχή που χαρακτηρίζεται από πολλές χιονοπτώσεις και βροχοπτώσεις, κοντά στο φαράγγι του Βίκου, στα παραδοσιακά και αυστηρά προστατευόμενα τα ονομαστά για την φυσική ομορφιά τους, και μακριά από κάθε βιομηχανική και αστική δραστηριότητα. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το ότι το νερό της περιοχής ήταν ανέκαθεν γνωστό για τις χωνευτικές και διουρητικές του ικανότητες καθώς και την ευχάριστη γεύση του, έδωσε το έναυσμα για την εκμετάλλευσή του με το ξεκίνημα της εμφιάλωσης του νερού «Βίκος» από την ομώνυμη πηγή.
Έτσι δόθηκε η δυνατότητα ακόμη και σε ανθρώπους που διαμένουν μακριά από την χαρισματική αυτή περιοχή να το απολαύσουν φέρνοντας το πιο κοντά σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Από το 2008, ξεκίνησε η εμφιάλωση και η διάθεση στην αγορά ενός ακόμα Φυσικού Μεταλλικού Νερού από την ομώνυμη αναγνωρισμένη πηγή «ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ» στο δεύτερο εργοστάσιο της εταιρείας στο Καλπάκι Ιωαννίνων.
Η ΒΙΚΟΣ Α.Ε. λειτουργεί τέσσερα υπερσύγχρονα εργοστάσια με καθετοποιημένη παραγωγή που καλύπτουν συνολική επιφάνεια 65.800m2, σε ιδιόκτητες εκτάσεις 223 στρεμμάτων. Τα δύο εργοστάσια  (Περιβλέπτου και Καλπακίου) παράγουν Φυσικά Μεταλλικά Νερά, επιτραπέζια νερά και αναψυκτικά  και βρίσκονται στα παραδοσιακά και αυστηρά προστατευόμενα Ζαγοροχώρια Ιωαννίνων, το τρίτο εργοστάσιο, η PETCOM Plastics, βρίσκεται στη ΒΙΠΕ Ιωαννίνων και παράγει πλαστικά προπλάσματα (preforms) από PET και πώματα για τη συσκευασία νερού, αναψυκτικών και γάλακτος , ενώ το τέταρτο εργοστάσιο, που αποκτήθηκε πρόσφατα από την εταιρεία, βρίσκεται στους Καλιάνους Κορινθίας και παράγει εμφιαλωμένα νερά.
Στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στεγάζονται 30 γραμμές παραγωγής, εκ των οποίων οι 13 είναι γραμμές εμφιάλωσης νερού και αναψυκτικών και οι 17 είναι γραμμές παραγωγής preforms και πωμάτων στην PETCOM Plastics. Ακόμη, οι κτιριακές εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν αποθηκευτικούς χώρους, γραφεία διοικητικών υπηρεσιών, καθώς και δύο εσωτερικά εργαστήρια ελέγχου ποιότητας (πλήρως εξοπλισμένα μικροβιολογικά).

ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ https://www.vikoswater.gr
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου