Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

ΕΞΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΞΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Μεγαλούργησαν αλλά ποτέ δεν ξέχασαν την πατρίδα. Ήταν οι πλούσιοι Έλληνες που προσέφεραν μέρος ή και ολόκληρη την περιουσία τους για κοινωφελείς σκοπούς, για ίδρυση σχολείων, νοσοκομείων , γηροκομείων, για τις σπουδές των παιδιών των Ελλήνων. Αυτοί οι άνθρωποι συνέβαλλαν τα μέγιστα στην ανάπτυξη της χώρας μας,  με τη γενναιοδωρία και τον αλτρουισμό τους.
Ο κατάλογος με τα ονόματα των ευεργετών της χώρας είναι πραγματικά ατέλειωτος. Αρκετοί είναι πολύ γνωστοί στους περισσότερους, αφού το όνομά τους είναι συνυφασμένο με το ελληνικό έθνος. Υπάρχουν όμως και άλλοι, που πολλοί Έλληνες και κυρίως οι νέοι ίσως να μην  τους γνωρίζουν.
Το ethnos.gr «φωτίζει» σήμερα την ιστορία έξι μεγάλων ευεργετών της Ελλάδας, με αφορμή την Ημέρα Μνήμης Εθνικών Ευεργετών που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής. Η ιστορία τους είναι ένα μάθημα και -ίσως- πηγή έμπνευσης για τη σημερινή γενιά των ευκατάστατων Ελλήνων, ιδίως σε μια περίοδο που η χώρα έχει ανάγκη τους ανθρώπους που μπορούν να προσφέρουν για το κοινό καλό.

dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου