Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Agemar: Νέα ναυτιλιακή εταιρεία Αγγελικούση από ψηλά (BINTEO)





Σε μικρή απόσταση από το Ωνάσειο, όπως είναι γνωστό, ολοκληρώθηκε το εντυπωσιακό Κέντρο Πολιτισμού από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος το οποίο ήδη βραβεύθηκε ως Global Best Project για το 2016 από το ENR. Στα επιβλητικά αυτά έργα που άφησαν πίσω τους οι Έλληνες εφοπλιστές που μεσουράνησαν τον 20ο αιώνα έρχεται να προστεθεί μέσα στο 2018 αυτό του Γιάννη Αγγελικούση, του μεγαλύτερο ιδιώτη εφοπλιστή στον κόσμο σήμερα.
Αντί να επιλέξει να δημιουργήσει τα νέα γραφεία της στο Σίτι του Λονδίνου η Agemar επέμεινε ελληνικά και όπως φαίνεται από την εντυπωσιακή αεροφωτογραφία συμβάλει και αυτή στην αναβάθμιση της αστικής εικόνας της Καλλιθέας στο συγκεκριμένο τμήμα της.
Το κτήριο θα παραδοθεί από την εταιρεία Dimand και θα συγκεντρώσει το σύνολο των υπηρεσιών του ομίλου Αγγελικούση. Παράλληλα στην πολυόροφη εγκατάσταση θα λειτουργεί εκπαιδευτικό κέντρο, μουσείο, βιβλιοθήκη, αμφιθέατρο καθώς και τα γραφεία του Ιδρύματος. Παράλληλα για τους εργαζόμενους θα παρέχονται υπηρεσίες όπως γυμναστήριο, εστιατόρια και καφέ.
Το έργο το οποίο αποτελεί μία επένδυση ύψους 47 εκατ. ευρώ αγγίζει τα 30 χιλ. τ.μ. από τα οποία τα 16.000 αφορούν υπόγειους χώρους
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου