Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Σουηδικό κρυπτονόμισμα: Το χρηματοπιστωτικό μέλλον ή μια ακόμα φούσκα; - Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για κρυπτονομίσματα

Άρχισαν οι φήμες να φουντώνουν που θέλουν τη Σουηδία να είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο η οποία θα δομήσει την οικονομία της γύρω από κρυπτονομίσματα και πιο συγκεκριμένα το e-krona.
Πριν πάμε όμως να πούμε και να αναλύσουμε το ποιόν του e-krona, πρέπει πρώτα να δούμε λίγο πιο σφαιρικά τι είναι τα κρυπτονομίσματα  ως έννοια. Αρχικά, κρυπτονόμισμα, σε γενικές γραμμές, είναι ένα νομισματικό σύστημα, που τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι: η σταθερότητα, η ασφάλεια, η ανωνυμία, και η ιχνηλασιμότητα. Για να επιτευχθεί αυτό, το σύστημα χρησιμοποιεί δύο εργαλεία: την κρυπτογραφία και έναν κατάλογο δημόσιων καταχωρήσεων. Το Κρυπτονόμισμα ενσωματώνει μια ποικιλία τεχνολογιών και θεωριών που αναπτύχθηκαν από κρυπτογράφους. Ο κύριος στόχος αυτών είναι η δημιουργία ενός συστήματος ψηφιακού χρήματος με υψηλή ασφάλεια το οποίο θα πρέπει να είναι ανθεκτικό στη λογοκρισία και στην απάτη.
Όμως σε αυτό το σημείο θα ήταν σοφό να τεθεί το ερώτημα, του αν πρόκειται για ένα σχήμα Ponzi που σε λίγο καιρό θα σκάσει σαν φούσκα ή είμαστε μπροστά στο χρηματοπιστωτικό μας μέλλον.
O όρος «Σχήμα Πόντσι» (Ponzi Scheme) αναφέρεται σε οποιαδήποτε χρηματική απάτη στηρίζεται σε «πυραμίδα» επενδυτών.
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου