Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

ΠΑΥΛΙΑΝΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ: Ορεινό Αγρόκτημα ΒΑΣΙΛΙΚΙΑ (VASILIKIA MOUNTAIN FARM)

Η ιστορία

Το αγρόκτημα δημιουργήθηκε από μια οικογένεια επιχειρηματιών από την Αθήνα ως προσωπικό τους καταφύγιο, για να ξεφεύγουν από την καθημερινότητα της πρωτεύουσας. Η καταγωγή τους απο ορεινά, κυρίως κτηνοτροφικά χωριά της Μακεδονίας έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιλογή της περιοχής, ώστε να βρίσκονται πιό κοντά σε ένα φυσικό περιβάλλον που είχε κοινά στοιχεία με αυτά που τους ξυπνούσαν μνήμες από τις οικογενειακές παραδόσεις και τα παιδικά τους χρόνια.
Το όνομα της φάρμας, Βασιλικιά, προέρχεται από ένα παρθένο δάσος με οξιές από την περιοχή καταγωγής του senior δημιουργού του αγροκτήματος, ο οποίος επέλεξε και την τοποθεσία του στην είσοδο της Παύλιανης το 1984. Από τότε μέχρι σήμερα η φάρμα έχει περάσει αρκετά στάδια επέκτασης και εξέλιξης προκειμένου να φτάσει στη σημερινή της μορφή.
Τα μέλη της οικογένειας, κατά τη διάρκεια των τελευταίων 30 ετών βρήκαν στο αγρόκτημα το ιδανικό πεδίο δημιουργίας που τους επέτρεψε να μεταφέρουν εικόνες από μέρη που ταξίδεψαν και τους ενέπνευσαν, κυρίως από την Βόρεια Αμερική, καθώς και την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, αλλά και την Ελλάδα, με μια εκλεκτικιστική προσέγγιση σε ότι αφορά την αρχιτεκτονική, την διαρρύθμιση των εξωτερικών και εσωτερικών χώρων, καθώς και των διακοσμητικών στοιχείων που αποτελούν μια συλλογή ιδιαίτερων αντικειμένων από όλον τον κόσμο.
Το αγρόκτημα βρίσκεται σε υψόμετρο 1.010 μέτρων, στην είσοδο του γραφικού χωριού (Κάτω ή Νέα) Παύλιανη, που με τη σειρά του αποτελεί την πύλη εισόδου, σε απόσταση λίγων μόνο λεπτών, στον εθνικό δρυμό Οίτης.

 +30.22310.82992
 +30.6981.074581
 info@vasilikia.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ  http://vasilikia.gr/
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου