Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

«CARTEL» Τεχνοχώρος στο Βοτανικό - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για cartel τεχνοχώρος
Σε ένα παλιό μηχανουργείο στο Βοτανικό ανάμεσα σε αποθήκες και μάντρες υλικών ανακύκλωσης δημιουργήσαμε «CARTEL» διακίνησης καλλιτεχνικών ιδεών.
Τρείς ηθοποιοί, ο Βασίλης Μπισμπίκης, ο Παναγιώτης Σούλης και η Φαίη Τζήμα αισθανθήκαμε την ανάγκη να τοποθετηθούμε κοινωνικοπολιτικά απέναντι σε όλη αυτή την συγκεχυμένη πραγματικότητα που ζούμε προσδοκώντας στη δημιουργία ενός πυρήνα με κοινό καλλιτεχνικό κώδικα την Ομάδα CARTEL.
Η Ομάδα CARTEL φιλοδοξούμε να συμμετέχει σε φεστιβάλ θεάτρου που γίνονται στα πλαίσια διαπολιτισμικού διαλόγου και κινητικότητας των καλλιτεχνών και της καλλιτεχνικής δημιουργίας σε όλη την Ευρώπη.

O CARTEL Τεχνοχώρος δημιούργημα της Ομάδας CARTEL στεγάζει τις καλλιτεχνικές επιλογές μας και δίνει βήμα σε θεατρικές ομάδες και ομάδες οποιασδήποτε μορφής τέχνης. Ο χώρος όπως και τα σκηνικά της κάθε παράστασης είναι φτιαγμένα από υλικά ανακύκλωσης. Η τιμή του εισιτηρίου είναι πάντα προσιτή και μια φορά την εβδομάδα έχουμε δωρεάν παράσταση για ανέργους.

Η πρώτη μας δραστηριότητα ήταν το Φεβρουάριο του 2013 με ένα street art party σε συνδυασμό με την ανάγκη να μεταμορφώσουμε του γκρίζο τοίχο του κτιρίου μας σε ένα πολύχρωμο Graffiti των καλλιτεχνών SONKE, ATAK, KLARK, CMK-UCS, NAIP, SMART.Το Μάρτιο του 2013 ακολούθησε η πρώτη μας παραγωγή με το θεατρικό έργο του Γ.Σκούρτη «ΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ» μια ιστορία βίας και αναρχίας σε σκηνοθεσία Πηγής Δημητρακοπούλου. Οι συντελεστές της παράστασης ήταν ο Κώστα Παππάς που μας έφτιαξε τα σκηνικά από βιομηχανικά ανακυκλώσιμα υλικά, τα κοστούμια της Μαρίας Κοντοδήμα, φωτισμοί από την Κατερίνα Μαραγκουδάκη, κινησιολογία σκηνικής πάλης ο Chris Radanof και μουσική επένδυση του έργου έγινε με μουσική Γ. Αγγελάκα (με Ν. Βελιώτη, Γ. Καρρά - Επισκέπτες –Τρύπες). Στην παράσταση συμμετείχαν οι ηθοποιοί Σήφης Πολυζωίδης,Βασίλης Μπισμπίκης,Παναγιώτης Σούλης.
Τον Ιούνιο φιλοξενήσαμε τη θεατρική παράσταση «ΜΙΣΟ» ένα θεατρικό έργο που γράφτηκε από τους ερμηνευτές της παράστασης Χριστέλα Γκιζέλη και Βασίλη Λιάκο με την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Θανάση Ακοκκαλίδη.

Στις 2 Δεκεμβρίου του 2013 ξεκίνησε η παράσταση «STRIPTEASE» του Slawomir Mrozek από την Ομάδα CARTEL.. Για 4 παραστάσεις 14-15 και 21-22 Δεκεμβρίου 2013 ο σαξοφωνίστας Δημήτρης Βασιλάκης παρουσιάσε την παράσταση δρώμενο "γεννήτρια".Αρχές Φεβρουαρίου του 2014 το επιτυχημένο έργο του M.Ravenhill «Shopping and Fucking» ανέβηκε στον CARTEL Τεχνοχώρο, σε σκηνοθεσία Βασίλη Μπισμπίκη..

Αγ. Αννης & Μικέλη 4, Βοτανικός / Στάση Μετρό Ελαιώνας
Πληροφορίες: 693.98.98.258

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ: https://www.carteltexnoxoros.com/
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου