Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

Κλείνει το παράθυρο για τον «Internet Explorer»

Ολα δείχνουν ότι ο Internet Explorer θα μας πει το τελευταίο αντίο το 2015. Ο αρχετυπικός browser της εταιρείας του Μπιλ Γκέιτς έκανε την παρθενική του εμφάνιση το 1995 ως κομμάτι των Windows 95

Ενδεικτικά, την περίοδο 2002-2003, το μερίδιό του στην αγορά των web-browsers άγγιζε ακόμη και το... 95%. Στην πορεία, ωστόσο, τα πράγματα άλλαξαν.
Ανταγωνιστικοί browsers άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους εκτοπίζοντας τον «Internet Explorer» (IE) που εάν πιστέψουμε τις διαρροές, πλέον ετοιμάζεται να μας αποχαιρετήσει οριστικά. Κι αυτό ακριβώς 20 χρόνια μετά τη γέννησή του. Ηταν 1995, όταν ο αρχετυπικός browser της εταιρείας του Μπιλ Γκέιτς έκανε την παρθενική του εμφάνιση ως κομμάτι των Windows 95. Πίσω στο παρόν, και εάν βέβαια επιβεβαιωθούν οι διαρροές, θα είναι 2015 όταν ο Internet Explorer θα μας πει το τελευταίο αντίο.
Πιο συγκεκριμένα, επικαλούμενος πηγές εκ των έσω, ο ιστοχώρος ZDNET δημοσίευσε την είδηση ότι η Microsoft ετοιμάζει έναν νέο περιηγητή με την ονομασία «Spartan» που πρόκειται να αντικαταστήσει τον IE (ή να κυκλοφορήσει ως εναλλακτική επιλογή στον επίσης διαθέσιμο Internet Explorer 11) στα επερχόμενα Windows 10.
Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες, ο «Σπαρτιάτης» πρόκειται να παρουσιαστεί για πρώτη φορά στις 21 Ιανουαρίου του 2015, σε εκδήλωση της Microsoft στο Σιατλ των ΗΠΑ όπου προβλέπεται να παρουσιαστεί και το νέο πολυαναμενόμενο λειτουργικό σύστημα της εταιρείας.
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου