Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

ΘΕΟΝΗ - Φυσικό μεταλλικό νερό.



Το νερό ΘΕΟΝΗ νερό ΘΕΟΝΗείναι ένα πραγματικά πηγαίο νερό, από τις αναβλύζουσες πηγές της Γκούρας, σε υψόμετρο πάνω από χίλια μέτρα. Οι πηγές αυτές βρίσκονται μέσα στο δάσος «Βατσουνιάς» στο Δήμο Μουζακίου του Νομού Καρδίτσας. Οι πηγές στη περιοχή αυτή αποτελούν τμήματα της λεκάνης απορροής του Πηνειού Ποταμού.

Οι τοπογραφικές συνθήκες που καθορίζουν το ανάγλυφο της περιοχής διαμορφώθηκαν με τη πάροδο των γεωλογικών ετών μέσω της δράσης ενδογενών (μετακινήσεις των λιθοσφαιρικών πλακών) και εξωγενών (κυρίως η επίδραση ατμοσφαιρικών παραγόντων) δυνάμεων. Βασικά στοιχεία που περιγράφουν το ανάγλυφο είναι οι υψομετρικές μεταβολές, η κλίση του εδάφους και οι πτυχώσεις.

Η περιοχή των πηγών του νερού ΘΕΟΝΗ εντοπίζεται στις δυτικές παρυφές του «Ιτάμου» όρους και τις νότιες παρυφές του όρους «Κόζιακα» που απαρτίζουν και τη κορυφογραμμή των Αγράφων.
Οι φυσικές (με αρτεσιανό νερό) πηγές της Γκούρας σε υψόμετρο πάνω από 1000 μέτρα τροφοδοτούν επίσης με 900 μ3 ανά 24ωρο πόσιμο νερό τους κατοίκους της Βατσουνιάς. Το νερό των πηγών της Γκούρας αναβλύζει από υπόγειες φυσικές δεξαμενές, δεν σταματάει ποτέ και ένα μέρος του εμφιαλώνεται από την ΑΗΒ Γκρουπ Α.Ε. με την ονομασία ΘΕΟΝΗ.

«Θεόνη» είναι, όπως έγινε γνωστό, από τις αναμνήσεις των γερόντων της περιοχής, το όνομα της νεράιδας των πηγών της περιοχής.
Η εταιρεία Α.Η.Β. Γκρουπ Α.Ε. ιδρύθηκε τις 28/11/1996 από το Βασίλειο Τσέλιο και τους  συνεργάτες του.
ΑΗΒ ΓΚΡΟΥΠ Α.Ε.
Διεύθυνση:
ΒΑΤΣΟΥΝΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
43060

E-mail: info@ahb-group.gr
Τηλέφωνο: 2445061200
Fax: 2445061000


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ  http://www.theoni-water.gr/
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου