Στις περισσότερες περιπτώσεις το λευκό κρασί «ζευγαρώνει» πολύ καλύτερα µε οποιοδήποτε τυρί. Οχι ότι τα κόκκινα δεν ταιριάζουν. Όµως ένα έντονο, µεστό κόκκινο κρασί μπορεί να κυριαρχήσει της γεύσης ακόµη και ενός έντονου τυριού, όπως είναι το ροκφόρ. Οπότε ο βασικός κανόνας είναι ότι επιλέγουµε το λευκό κρασί αφού αναδεικνύει τη γεύση του τυριού και όταν θέλουµε κόκκινο προτιµούµε κάποιο ελαφρύ. Υπάρχουν βέβαια ακόµη πιο εξειδικευμένοι συνδυασμοί µε τους οποίους απογειώνονται οι γεύσεις και οι αισθήσεις.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ https://www.reader.gr/life/travel/afieromata/elliniko-krasi/270088/krasi-kai-tyri-aytoi-einai-oi-pio-tairiastoi-syndyasmoi
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου