Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Πλωτά αιολικά πάρκα σε Ιαπωνία και ΗΠΑ σχεδιάζει η Statoil

Πλωτά αιολικά πάρκα σε Ιαπωνία και ΗΠΑ σχεδιάζει η Statoil

Η νορβηγική πετρελαϊκή εταιρεία Statoil  σχεδιάζει  να επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε πλωτές υπεράκτιες ανεμογεννήτριες στην Ιαπωνία και τις ΗΠΑ, την Καλιφόρνια και τη Χαβάη, δήλωσε ο επικεφαλής της επιχείρησης της New Energy Solutions στο Reuters.
 

Η Statoil θα ανοίξει αργότερα φέτος το πρώτο πλωτό πάρκο ανεμογεννητριών στον κόσμο στις ακτές της Σκωτίας, χρησιμοποιώντας  μια τεχνολογία που επιτρέπει στην αιολική ενέργεια να αξιοποιηθεί περαιτέρω στη θάλασσα όπου οι ταχύτητες ανέμου είναι συνήθως υψηλότερες.
Οι πλωτές ανεμογεννήτριες της Statoil είναι αγκυροβολημένες στη θέση τους, σε αντίθεση με άλλες υπεράκτιες τουρμπίνες που πρέπει να προσδεθούν σε μια μόνιμη βάση πάνω στον πυθμένα κατασκευή που είναι πιο δαπανηρή για τις βαθιές περιοχές.
"Εξετάζουμε αν υπάρχουν ευκαιρίες πλεύσης στην Καλιφόρνια και τη Χαβάη ... Η Ιαπωνία είναι επίσης μια πρωταρχική αγορά για επιπλέον ανοικτούς αιολικούς σταθμούς", δήλωσε η Irene Rummelhoff, εκτελεστική αντιπρόεδρος της επιχείρησης Statoil's New Energy Solutions στο Reuters στο περιθώριο μιας διάσκεψης του κλάδου στο Λονδίνο.
Οι ανεμογεννήτριες της Statoil στη Σκοτία θα εγκατασταθούν φέτος το καλοκαίρι και θα λειτουργήσουν πλήρως μέχρι το τέλος του έτους.
Ο Rummelhoff ανέφερε ότι τα πλωτά αιολικά πάρκα χρησιμοποιούν την ίδια τεχνολογία τουρμπίνας με τα παραδοσιακά αιολικά πάρκα, πράγμα που σημαίνει ότι τα έργα θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν την υπάρχουσα αλυσίδα ανεφοδιασμού αιολικής ενέργειας.
Η τεχνολογία  αυτή άνοιξε επίσης νέες αγορές για την αιολική ενέργεια, όπου οι παραδοσιακές μονάδες είναι δύσκολο να οικοδομηθούν λόγω της βαθιάς θάλασσας, σημείωσε.


ΠΗΓΗ  http://www.worldenergynews.gr/index.php/ανανεώσιμες/item/9346-plwta-aiolika-parka-se-iapwnia-kai-hpa-schediazei-h-statoil
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου