Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

«Ο Ζητιάνος» του Ανδρέα Καρκαβίτσα στην κεντρική σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης



Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης πιστό στο ραντεβού του με τους θεατρόφιλους παρουσιάζει στα πλαίσια της Κεντρικής του Σκηνής  το έργο «ο Ζητιάνος» σε διασκευή της Κικής Κουβαρά και σκηνοθεσία της Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη.  
        Πρόκειται για τη θεατρική μεταφορά του μυθιστορήματος «Ο Ζητιάνος» του Καρκαβίτσα που διαδραματίζεται την εποχή της προσάρτησης της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας στο Ελληνικό κράτος (1881) και σκιαγραφεί την κατάσταση ενός χωριού του θεσσαλικού κάμπου και των κατοίκων του, οι οποίοι κυριαρχημένοι από ταπεινά ένστικτα, από παγανιστικές δοξασίες, φτώχεια και αμάθεια, γίνονται υποχείρια ενός δαιμόνιου επαγγελματία Επαίτη, ο οποίος τους οδηγεί προς την καταστροφή.
        Το έργο ξετυλίγεται από την μεριά των γυναικών της ιστορίας, οι οποίες ακόμη πιο εγκλωβισμένες στην ανδροκρατούμενη κοινωνία του νεοσύστατου ελληνικού κράτους, επηρεασμένου βαθιά από την οθωμανική κοινωνική δομή, στέκουν ανήμπορες να αντισταθούν και να προφυλάξουν τα παιδιά τους, τους εαυτούς τους και τους άντρες που κάνουν κουμάντο, από επερχόμενο κακό που φέρει επιδέξια μαζί του ο Ζητιάνος.

Συντελεστές:
Διασκευή: Κική Κουβαρά
Σκηνοθεσία: Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη
Σκηνογραφία-Κοστούμια: Δήμητρα Λιάκουρα
Πρωτότυπη μουσική: Κώστας Νικολόπουλος
Χορογραφίες-επιμέλεια κίνηση: Άννα Απέργη
Σχεδιασμός φωτισμών: Παναγιώτης Λαμπής
Χειριστής φωτισμών: Αλέξης Τριανταφύλλου
Κατασκευή σκηνικού-μάσκες: Περικλής Πραβήτας
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελένη Δενδρινού
Κλαρίνο-Ντουντουκ: Γιώργος Δούσος
Παίζουν οι ηθοποιοί: Λεωνίδας Κακούρης, Κατερίνα Μπιλάλη, Μαρία Καρακίτσου, Λευτέρης Παπακώστας, Γιώτα Τσιότσκα.
Παραστάσεις: 25, 26 Μαρτίου και 1,2 & 8,9  Απριλίου 2017 στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας στις 21:00.
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10€, για μαθητές-φοιτητές-ανέργους-πολύτεκνους 5€ και για συλλόγους κατόπιν συνεννοήσεως.

Εισιτήρια προπωλούνται στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης, Υψηλάντη 17. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 22310 33325.  
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου