Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Ανοίγει τις πύλες της η Γιορτή Βιβλίου στην παραλία του Βόλου



23η Γιορτή Βιβλίου στην παραλία του Βόλου, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Ιουλίου και αναμένεται να προσελκύσει, όπως κάθε χρόνο, πλήθος επισκεπτών.
Η έκθεση βιβλίου διοργανώνεται από τον τοπικό σύλλογο βιβλιοπωλών εκδοτών χαρτοπωλών και στηρίζεται από διάφορους φορείς της περιοχής.
Και φέτος θα υπάρχουν διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα συμπληρώνουν το περιεχόμενο της έκθεσης, ενώ οι τρεις πρώτες ημέρες διεξαγωγής της γιορτής θα συνδυαστούν με την ευρωπαϊκή γιορτή μουσικής που είναι σε εξέλιξη.
Στη Γιορτή Βιβλίου συμμετέχουν οκτώ βιβλιοπωλεία, από τα οποία θα παρουσιαστούν όλες οι εκδόσεις για την φετινή χρονιά, ενώ οι επισκέπτες θα μπορούν να μελετήσουν, να ανιχνεύσουν και να αγοράσουν τα βιβλία που επιθυμούν.
Η γιορτή Βιβλίου έχει εξελιχθεί πλέον σε θεσμό και αυτό αποτυπώνεται στο γεγονός ότι πραγματοποιείται για 23 συνεχή χρόνια δίνοντας ιδιαίτερο χρώμα τα όμορφα βράδια του καλοκαιριού στην παραλία. Και είναι ένας από τους βασικούς λόγους που κάθε χρόνο συγκεντρώνει πλήθος κόσμου. Εξάλλου το βιβλίο παραμένει ένας παντοτινός σύντροφος το καλοκαίρι, εποχή κατά την οποία όλοι αναζητούν λίγες παραπάνω στιγμές χαλάρωσης σε σχέση με το χειμώνα.
Όπως έχει αποδειχθεί και τα προηγούμενα χρόνια, οι βιβλιόφιλοι επικεντρώνονται σε όλες τις κατηγορίες βιβλίων, όπως τα μυθιστορήματα, τα ιστορικά, την παιδική λογοτεχνία.
Το πρόγραμμα των παρεμφερών με τη γιορτή βιβλίου εκδηλώσεων θα οριστικοποιηθεί αύριο Τετάρτη.
Η γιορτή θα λειτουργεί από νωρίς το απόγευμα μέχρι τα μεσάνυχτα.
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου