Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

«Αλέξανδρος» - Προσάραξη επιβατηγού πλοίου στην Αίγινα

Καλά στην υγεία τους είναι οι επιβάτες και το πλήρωμα του επιβατηγού πλοίου «Αλέξανδρος», το οποίο προσάραξε σε βραχώδη θαλάσσια περιοχή στο ακρωτήρι «Τούρλος» στην Αίγινα.
Στο πλοίο, στο οποίο επιβαίνουν 18 επιβάτες και 8 άτομα πλήρωμα, δεν έχει αναφερθεί εισροή υδάτων, ούτε θαλάσσια ρύπανση.
Στην περιοχή σπεύδει ρυμουλκό σκάφος προκειμένου να οδηγήσει το πλοίο σε ασφαλές σημείο.
Το «Αλέξανδρος» είχε αναχωρήσει από τον Πειραιά για την Αγία Μαρίνα στην Αίγινα.
Πηγή: ΑΜΠΕ  ///   http://www.naftemporiki.gr/story/971726/prosaraksi-epibatigou-ploiou-stin-aigina




Αλέξανδρος:Από 28 Μαϊου στη γραμμή «Πειραιά-Σουβάλα-Αγ. Μαρίνα»

Γνωμοδότησε κατά πλειοψηφία θετικά το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, στη διήμερη συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης και Παρασκευής, για το ζήτημα της έκτακτης δρομολόγησης του επιβατηγού “Αλέξανδρος” στη γραμμή Πειραιάς- Σουβάλα- Αγ. Μαρίνα.
Μετά την απόφαση αυτή, το πλοίο θα εκτελέσει τον πρώτο του απόπλου για το λιμάνι της Σουβάλας στις 28 Μαϊου, και θα πηγαινοέρχεται στους λιμενίσκους της Αίγινας έως περίπου και τη λήξη της θερινής περιόδου στις 30 Σεπτεμβρίου 2014.
Η αναγκαιότητα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σουβάλας και της Αγίας Μαρίνας, απευθείας με το πρώτο λιμάνι της χώρας, είχε υπογραμμιστεί στην τελευταία τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και από τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Μεσαγρού κο Γκαρή .

Παράλληλα, όλα δείχνουν πως εν εξελίξει βρίσκονται οι διαδικασίες για τη δρομολόγηση και οχηματαγωγού της “Κοινοπραξίας Πλοίων Σαρωνικού” στη Σουβάλα.
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου