Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Κυκλική και με τη… βούλα η κυκλοφορία στην Ευαγγελίστρια!!!!

Και με τη βούλα των υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου επανέρχεται η κυκλική κίνηση στην Πλατεία Ευαγγελίστριας μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν από τους περιοίκους, γεγονός που οδήγησε σε τροποποίηση της αρχικής μελέτης. από την Περιφέρεια και από το Δήμο Βόλου.
Ειδικότερα όπως τονίζει σε έγγραφό του ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας της Δημοτικής Ενότητας Νέας Ιωνίας Διον. Φαλαγκάρης, το οποίο κατατέθηκε στη χθεσινή Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου τονίζονται χαρακτηριστικά τα παρακάτω: «Μετά από συζήτηση - διαβούλευση με τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους φορείς της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Νέας Ιωνίας αποφασίστηκε να μην ισχύσουν οι πιο πάνω ρυθμίσεις και να επανέλθει το καθεστώς των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που ίσχυαν πριν από αυτήν, δηλαδή κυκλική πορεία στα τμήματα των οδών Μακεδονίας, Χρ. Λούλη, Βολίδη και Δορυλαίου που περιβάλλουν τον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας».
Σημειώνεται πως σύμφωνα με την αρχική μελέτη για το έργο αναβάθμισης της Πλατείας Ευαγγελίστριας είχε ψηφιστεί κανονιστική απόφαση από τον πρώην Δήμο Νέας Ιωνίας με την οποία είχαν οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που αφορούσαν στις οδούς που περιβάλλουν την Πλατεία Ευαγγελίστριας και οι οποίες προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων.
1) Κατάργηση της κυκλικής κυκλοφορίας γύρω από την πλατεία Ευαγγελίστριας και μετατροπή των τμημάτων των οδών α) Βολίδη μεταξύ Χρ.Λούλη και Δορυλαίου και β) Χρ. Λούλη μεταξύ Λ. Ειρήνης και Βολίδη σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας με δυνατότητα διέλευσης απ΄ αυτούς μικρών οχημάτων, οχημάτων εκτάκτων αναγκών και οχημάτων εξυπηρέτησης τελετών που πραγματοποιούνται στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας και
2) Μετατροπή του τμήματος της οδού Μακεδονίας μεταξύ των οδών Δορυλαίου και Χρ. Λούλη, που ήταν μονόδρομος με κατεύθυνση κυκλοφορίας από τη οδό Δορυλαίου προς τη Χρ. Λούλη σε οδό αμφίδρομης κυκλοφορίας.
[πηγή: Ταχυδρόμος]
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου