Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας τμήματα ΕΟ Λάρισας-Τρικάλων, ύψους 85,41 εκατ. ευρώ


Στην τελική ευθεία μπαίνει η υπογραφή των συμβάσεων των εργολαβιών των τμημάτων της εθνικής οδού Λάρισας-Τρικάλων, που είχαν κηρυχθεί έκπτωτες ή διαλύθηκαν, έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες 10 μηνών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας (ΑΔΘΣΤΕ).



Συγκεκριμένα, χθες, η γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Κ. Γερακούδη υπέγραψε τις τροποποιήσεις των αποφάσεων ένταξης στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας των έργων:



α. «Κατασκευή οδικών τμημάτων της ΕΟ Λαρίσης-Τρικάλων», προϋπολογισμού 40,26 εκατ. ευρώ, και



β. «Τμήματα της ΕΟ Λάρισας- Τρικάλων: κατασκευή ΕΟ Λαρίσης-Τρικάλων από ΧΘ 37+000 έως παράκαμψη Μεγαλοχωρίου (ΧΘ 53+197,5)», προϋπολογισμού 45,15 εκατ. ευρώ.



Αξίζει να σημειωθεί ότι με τα έργα αυτά ολοκληρώνεται το αντικείμενο των εργολαβιών που διαλύθηκαν ή κηρύχθηκαν έκπτωτες μέσω τριών νέων εργολαβιών, βελτιώνοντας τις συνθήκες κυκλοφορίας και την οδική ασφάλεια σε έναν από τους σημαντικότερους οδικούς άξονες της Θεσσαλίας. Πρόκειται για το μοναδικό μέχρι σήμερα «μεγάλο έργο» της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπως ορίζεται στον σχετικό ευρωπαϊκό κανονισμό για έργα προϋπολογισμού άνω των 50 εκατ. ευρώ.



Για τα έργα αυτά απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, τόσο για το χαρακτηρισμό τους ως «μεγάλου έργου» όσο και για την έκδοση των σχετικών αποφάσεων ένταξης.



Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας είχε συνεργαστεί στενά, όλο το τελευταίο διάστημα, με τις υπηρεσίες και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου προκειμένου να ολοκληρωθούν με επιτυχία όλες οι σχετικές διαδικασίες.



Έχουν εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο και προχωρούν το αμέσως επόμενο διάστημα οι υπογραφές των 2 εκ των 3 συμβάσεων που συνιστούν τα εν λόγω έργα και αφορούν στον οδικό άξονα, με την τρίτη σύμβαση, που αφορά στους ανισόπεδους κόμβους Αμυγδαλέας- Ραχούλας-Μάνδρας και Ζάρκου να ακολουθεί



πηγη    http://www.neomonastiri.net dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου