Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

ΔΗΜΟΣ ΔΟΜΟΚΟΥ - ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ - Η διαμόρφωση των πεζοδρομίων με την δαπεδόστρωση

 


Σύντομη Περιγραφή: Η διαμόρφωση των πεζοδρομίων με την δαπεδόστρωση που προτείνεται στην μελέτη θα βοηθήσει καθοριστικά στην ομαλή κυκλοφορία των πεζών, βελτιώνοντας παράλληλα κατά πολύ την εικόνα της κωμόπολης στις περιοχές παρέμβασης, καθώς είναι ιδίου τύπου με την υφιστάμενη κατάσταση των πλακόστρωτων πεζοδρομίων επί της συνέχειας της οδού Δημοκρατίας και συγκεκριμένα από την πιάτσα των ταξί και για συνολικό μήκος περίπου 780μ.

Σχεδιάζονται εκ νέου τα πεζοδρόμια και διατηρώντας σταθερά πλάτη οδού 6,50μ προτείνεται τα πεζοδρόμια να μην έχουν σταθερό πλάτος, για την καλύτερη εκμετάλλευση του εύρους τους. 

                Τα υλικά κατασκευής του δαπέδου του πεζοδρομίου θα πρέπει να εξασφαλίζουν αντιολισθηρότητα, ομοιογένεια, σταθερότητα, αντοχή στην χρήση και τις καιρικές συνθήκες, μικρή αντανακλαστικότητα και ευκολία στον καθαρισμό και την συντήρηση τόσο σε συνήθεις συνθήκες χρήσης όσο και σε εξαιρετικές καιρικές συνθήκες (πχ βροχή, χιόνι, παγετός κλπ). Υλικό που ικανοποιεί σε μεγάλο βαθμό όλα τα ανωτέρω είναι ο κυβόλιθος. Προτείνεται επομένως όλα τα πεζοδρόμια να επενδυθούν

  • με ακανόνιστες πέτρες τύπου Καρύστου και χρώματος γκρι
  • με κυβόλιθους, χρώματος γκρι σύμφωνα με το σχέδιο γενικής διάταξης.

dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου