Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Μία Λέσβος να την πιεις στο ποτήρι



















Η ΛΕΣΒΟΣ μου θυμίζει τα κορίτσια που όχι μόνο δεν κάνουν ποτέ την πρώτη κίνηση για να σε προσεγγίσουν, αλλά ακόμα κι αν ενδιαφέρονται για εσένα κι εσύ τα πλησιάσεις, είναι πολύ δύσκολο να καταλάβεις πότε σου 'ανάβουν το πράσινο φως'. Στέκονται αγέρωχα στο μπαρ, όπως η Λέσβος στην πάνω, δεξιά γωνιά του ελληνικού χάρτη, δείχνουν τα κάλλη τους, αλλά δεν τα διαφημίζουν. Γιατί δεν έχουν ανάγκη να διαφημίσουν τον εαυτό τους και το ξέρουν.

Μια επίσκεψή μου στη Λέσβο, στις αρχές Ιουλίου, με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι η φήμη του συγκεκριμένου νησιού -και των προαναφερθέντων κοριτσιών- οφείλει να διαδίδεται από εκείνους που είχαν την τύχη να την -τα- γνωρίσουν. Ως προνομιούχος πλέον, θα αρπάξω την ευκαιρία και θα σας μιλήσω για την Λέσβο, το ''πλατανόφυλλο καταμεσής του πελάγους''σύμφωνα με τον Ελύτη, την ιδιαίτερη πατρίδα του Ούζου Πλωμαρίου κατ' εμέ.
Και επειδή η αλήθεια, τις περισσότερες φορές βρίσκεται κάπου στη μέση, εδώ θα βρεις 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτείς αυτό (και κάθε) καλοκαίρι στη Λέσβο:
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου