Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Ένας Βολιώτης σεφ στην κορυφή του κόσμου με συνταγές από τη Μαγνησία!



Σε αυτόν τον διαγωνισµό η γεύση είναι το παν. Μπορεί κάποιος να σερβίρει αστακό, κάποιος άλλος χόρτα. Ενα πιάτο να είναι πανέµορφο και κάποιο άλλο οπτικά µέτριο. Τον νικητή θα κρίνουν η γεύση και η ιδέα πίσω από τη δηµιουργία του. Στον φετινό, δεύτερο παγκόσµιο διαγωνισµό S. Pelegrino Young Chef 2016 για νέους σεφ (µε χιλιάδες συµµετοχές) διακρίθηκαν δύο Ελληνες µεταξύ 100 συναδέλφων τους που βρέθηκαν στον ηµιτελικό από 20 γεωγραφικές περιοχές που καλύπτουν όλο τον πλανήτη, από τη Γη του Πυρός µέχρι και την Ιαπωνία. Στον διαγωνισµό συµµετέχουν τα µεγαλύτερα µαγειρικά ταλέντα του κόσµου µέχρι 30 ετών.

Τις µεσογειακές χώρες, µεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, θα εκπροσωπήσει ο Νίκος Μπίλλης, head chef στο εστιατόριο Botrini's (ένα αστέρι Michelin) του Εκτορα Μποτρίνι, μς καταγωγή από τα Κανάλια Μαγνησίας. Ο επίσης Ελληνας Γιώργος Κατάρας, σεφ στο εστιατόριο Fera (ένα αστέρι Michelin) του Samon Rogan, θα εκπροσωπήσει το Ηνωµένο Βασίλειο και την Ιρλανδία.  Το πιάτο του Νίκου Μπίλλη ονοµάζεται Νόστιµον Ηµαρ (η ηµέρα της επιστροφής, η λέξη νόστος έχει κοινή ρίζα µε το νόστιµο).

Ο κ. Μπίλλης έχει δηµιουργήσει τη σύνθεση πιάτων του µε υλικά που έχουν βαθιές ρίζες και ιστορία από την Αρχαία Ελλάδα. Ελαιόλαδο από την Κρήτη, λούπινα από την Πελοπόννησο, αβγοτάραχο από το Μεσολόγγι, σταφίδες από την Κόρινθο, φούσκες από την Κάλυµνο, τσιγαρέλι από το Ιόνιο, παλαµίδα από τον Βόλο (από όπου και κατάγεται), τσιτσίραβλα από το Πήλιο και πετιµέζι από την Αλεξανδρούπολη. Με αυτά και άλλα γνήσια ελληνικά υλικά, όπως ο καφές, δηµιούργησε δύο πιάτα που συνδυάζονται σε γεύσεις και αρώµατα, και θα τα σερβίρει στους κριτές του µεγάλου διαγωνισµού που θα γίνει στις 15 Οκτωβρίου στο Μιλάνο.



dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου